Törtek már be hozzád? Mit vittek el? Rendőrség elért valamit?
  • huybert
    #182
    Ez amúgy tényleg így van, édesanyámék házában is csak egy sima vinnyogó van (meg ők szinte mindig otthon vannak). Háromszor is betörtek hozzájuk, először még a kilencvenes évek közepén, akkor nem volt még riasztójuk, csak megerősített ajtó. Arra értek haza, hogy az egész lakás apró darabokra van cincálva, mindent felforgattak, a bútorokat szétszaggatták a szekrényeket pedig ripityára törték... mintha gránát robbant volna. Ekkor döntöttek a riasztó mellett, akkoriban még nem annyira volt elterjedt a GSM, így a távfelügyelet nagyon drága volt, maradt a választás a sima vinnyogón.

    Utána még kétszer törtek be, de mindegyik alkalommal megszólalt a riasztó és kabáton és táskán kívül (amik a bejárat mellett voltak) nem is tudtak semmit elvinni. Nem tudták, hogy mikor érkezik ki valaki a riasztó hangjára, ezért gyorsan felkaptak pár apró dolgot és szaladtak. Azóta a lakásban is csak olyan helyen vannak az értékesebb dolgok, amiknek a felkutatására, vagy ellopására több időt kéne szánni.

    Szóval közel sem vetném el egy olyan rendszer hatékonyságát, melyhez nem tartozik távfelügyelet. Jelentős visszatartó erővel bír ez is.