Betörés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem mondjuk szerencsém volt,a lopott kocsimat megtalálták,de az sem a rendöröknek volt végülis köszönhetö,egy ház lakoja hivta fel a rendöröket,hogy gyanus üzlet folyik az alatta lévö kocsiban😊az ablakbol pont rálátott az emberke😊
biztositás volt rajta persze,s az ügy után kötöttem a lakásra is,a t-home-os dolgot meg jol áttanulmányozom még,1 évre mindenképp megéri,legalább lesz tapasztalat😊!
A lakásod, egy fix pont, az azonban bebiztosítható. Bár én úgy gondolom, ehhez nincs szükség kamerákra és biztonsági õrökre. Egy jól megválasztott riasztórendszer megfelelõ lehet erre a célra. A korábbi hozzászólásodban olvastam, hogy te már rendelkezel ilyennel. Meg szeretném kérdezni, hogy milyen a tied és hogyan mûködik. Én is keresgéltem ilyen rendszereket, a T-Home honlapján találtam egyet, az Otthonõrzõ szolgáltatást, ami szimpatikusnak tûnik és árban is elfogadható. Azonban nem akarok addig beleugrani, amíg nem ismerem a teljes kínálatot. Van-e a piacon hasonló védelmi rendszer, és ha igen, milyen van és mennyiért?
Ezzel kapcsolatban szeretnék információt kapni és összehasonlítási alapot a T-Home rendszeréhez. Ha bárkinek van bármilyen tapasztalata, információja, az kérem ossza meg velem, úgy gondolom, a többi fórumozó számára is hasznos lehet az információ.
Köszönöm.
Engem az utcán is raboltak már ki, igaz csak egy karórát sikerült elvenniük tõlem, meg nem is egy nagyon drága darab volt, kb 7-8 ezer Ft-ot ért, de apámtól kaptam, fájó dolog volt, hogy elvesztettem azt az órát. Ha ugyan ennyi kp veszteséggel megúszom az más érzés lett volna...
Utcán is kell a védelem, mert a rendõrség inkább kiröhög, minthogy tenne valamit (különösen a pesti rendõrök, engem is csak elhajtottak, ne csináljak nekik annyi papírmunkát) , meg a lakásba is kell. Utcára gázspray, gáz-riasztó pisztoly, lakásba meg a riasztó való. Sajnos ilyen világot élünk...
A kp-t nem találta meg 😊 azt jól eldugtam, de elvitte a feleségem ékszereit és a karórámat, ami így összesen kb 200eft-ot ért. Ha nálunk is lett volna riasztó, akkor tényleg nem lett volna ideje kutatni. Azóta meg lett erõsítve a zár és vettünk egy kis rotit is( aki már nem is olyan kicsi) Riasztórendszerre nekünk nem telik, meg most már a gyerekek is tervben vannak 😊 rájuk is gondolni kel, szeretném a lehetõ legtöbbet megadni majd nekik.
Szóval mindenkinek ajánlom, hogy otthon erõsítsék meg a védelmet. Mindig akkor történik a baj, mikor nem számítunk rá.
Remélem mások tanulnak a mi kárunkból, hibáinkból.
Utána még kétszer törtek be, de mindegyik alkalommal megszólalt a riasztó és kabáton és táskán kívül (amik a bejárat mellett voltak) nem is tudtak semmit elvinni. Nem tudták, hogy mikor érkezik ki valaki a riasztó hangjára, ezért gyorsan felkaptak pár apró dolgot és szaladtak. Azóta a lakásban is csak olyan helyen vannak az értékesebb dolgok, amiknek a felkutatására, vagy ellopására több idõt kéne szánni.
Szóval közel sem vetném el egy olyan rendszer hatékonyságát, melyhez nem tartozik távfelügyelet. Jelentõs visszatartó erõvel bír ez is.
Na meg nem véletlenül telepít valaki ilyen rendszert, hanem pont azért, hogy tudjon róla ha valami baj történik.
Nálunk is van ilyen. Egy újépítésû lakóparkban élek a párommal, mi a lakást már eleve úgy vettük, hogy fel volt szerelve riasztórendszer és a bérleti díjban benne van ennek is a költsége (kb mint ennél is, olyan 5-6 ezer Ft havonta), csak nálunk a lakásokban nincs kamera, egyedül az udvaron. Szóval ha egy idegen errefelé szaglászik, akkor arról mindenképpen készül felvétel. Meg úgy van megoldva, hogy autóval beállni csak a lakópark saját parkolójában lehet, ami nem közterület, így ha valaki autóban ücsörögve próbálja kifigyelni, hogy ki hogyan jön-megy akkor a rendszám és jóesetben az arca is rögzítésre kerül.
Persze hozzám is törtek be, de nem ebben a lakásban, hanem a korábbiban. Az Budapest külvárosában volt, hiába volt felrakva spéci és megerõsített ajtó meg zár, akkor is benyomták valahogy és végül bejutottak. Azt hittük, hogy elegendõ csak jól megerõsíteni az ajtót (és mivel a harmadikon voltunk, így az ablakokra sem kellett semmi védelem), hát ezt rosszul gondoltuk. Sajna nincs olyan ajtó amit rövidebb-hosszabb idõ alatt ne lehetne felnyomni.
Én mindenképpen azt javaslom, hogy érdemes valamilyen riasztórendszert feltenni. Ha a pénztárcád nem engedi meg a komoly, távfelügyeleti rendszereket, akkor is SOKKAL több, mint a semmi egy olyan ami csak téged riaszt. Kamera meg külön elõny ha mégis megtörténik a baj. Nem az a lényeg, hogy megnézhesd rajta amint kirabolnak, hanem terhelõ bizonyítékokat rögzítsen.
Ráadásul így megadod a lehetõséget arra, hogy idejében lépj, szólj a rendõrségnek, jó esetben pedig a kamerák képe alapján elfogják a tetteseket.
Részben azért, mert itt te kapod az értesítõt és neked kell gondoskodnod a dologról, másrészt meg olcsóbb az egész, jóval olcsóbb. A távfelügyeletnek is kb ennyi a havidíja, de abban még pluszban felmerül a téves riasztások esetén a kivonulások költsége (ami meglehetõsen magas), plusz a riasztó rendszert is ki kell fizetned.
Jobb mint a semmi, meg bízni abban, hogy valaki majd közbelép (szomszéd néni a járókerettel, stb), mert ha semmit sem használsz és/vagy csak hangriasztót, akkor ha távol vagy nem is értesülsz a betörésrõl amíg haza nem érsz. Másrészt meg legalább esélyt adsz annak, hogy a rendõrök is elkaphassák, meg ha van egy kis szerencséd, akkor az elkövetõk arca is felvételre kerül.
Aki riasztórendszerrel tökrészegen játszik, tény, hogy maga alatt vágja fát... 😄 Viszont van olyan szolgáltatás, ahol még józan állapotodban be tudod állítani -akárhol is vagy-, hogy kapcsoljon ki a riasztó... az már részletkérdés, hogy mire hazajutsz betörnek... 😄
Amúgy az érdekes szituáció lenne, ha részegen félreütnéd a kódot, majd jönnek az õrök és te azt sem tudod megmondani, hogy itt laksz, õk egybõl neked esnek, mint egy piás huligánnak! 😄
Igen. Tehát ha otthonra akarok valami biztonságot, akkor nem érdemes ilyen cuccot beszereznem, mert ha véletlenül ittasan mennék haza és pár számot elütnék, akkor nekem is kéne találkoznom ezekkel a cuki fiúkkal.
Pedig én máshol kopasz emberekkel szeretek találkozni, akik nem is annyira férfiak. Jó lenne valami megoldás mégis...
Iroda, ajtónál kóddal kikapcsolós riasztó, amit közben vagyonvédelmi cég figyel.
Egyszer elkúrtam a kód bepötyögését, és pont úgy, hogy az utolsó két számjegy cserélõdött fel. Na ez valami "pánik" funkció, hogy nem kezd el szirénázni, de a vagyonvédelmiseknek riaszt. Na, én errõl nem tudtam.
Nem telt el öt perc, kint volt két jól megtermett kopasz gyerek, motorral, és érdeklõdtek, hogy mi a probléma.
Baromi gyorsan kiértek.
Persze magyarázkodhattam, igazoltam magam, elmondtam a titkos jelszót, amirõl tudták, hogy minden oké, kissé kínos volt a szitu, de láttam õket mûködés közben, és engem meggyõzött.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A kombinált riasztó rendszereké a jövõ, melyek folyamatos (automatizált) felügyelet alatt állnak. Egy sima riasztó önmagában nem sokat ér, de a a dolgot megdobjuk még nyílászáró szenzorokkal, mozgásérzékelõkkel, kamerákkal és üvegtörésre beinduló hangérzékelõvel, akkor már ott tartunk, hogy közel lehetetlen kicselezni... legalább is nagyon jól kell ismerni a lakás adottságait és ismerni az összes szenzor helyzetét... valljuk be, ez egy idegennek nem túl esélyes, hogy menni fog.
Örömmel elengedem a haragot, a sérelmeket, mert ez szabaddá, könnyűvé és gondtalanná tesz.
mondjuk elég szörnyû lakóközösség lehet ott, ha nappal csak így felsétálnak, és kirámolják a lakást - bár ezt nem bántásból mondom, nálunk is ilyenek a szomszédok! 😄
Örömmel elengedem a haragot, a sérelmeket, mert ez szabaddá, könnyűvé és gondtalanná tesz.
A hétvégén sajnos egy nagyon rossz dolog történt velünk,Bp belvárosában lakunk,szombat reggel lementünk szülökhöz vidékre,majd estefelé mikor hazaértünk szomoruan láttuk,h a lakásba betörtek..pedig 3, szerelök szerint atombiztos zár volt az ajtonkon...föleg a kisszobát sikerült kipakolniuk,videoszobának volt berendezve😞 majd megtörtént a szokásos mizéria:rendörség ,blabla nem hiszem h sikerül is felderitenük a dolgot,most azon gondolkozunk mi tévök legyünk h ilyen ne forduljon elö többet??!!
Várok szeretettel mindenkit Megveretni címû topikomban!
Gyertek!! Gyertek!! <#integet2>#integet2><#integet2>#integet2>
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1222425652<#integet2>#integet2>
kivéve ha lesz szemle de az nincs.
Más megoldás nincs.Az ilyen szemét FEHÉR betörõk márcsak ilyenek...
Nem tervezek előre és a mának élek!Ezért nem tanulok holnapra:D \"Lustaság magyarázata\"
1 hónapja megint betörtek fateromhoz amíg aludt, ellopták a kocsiját is, notebookját :/ és a rendõrök tehetetlenek. gáz ez az ország...
http://goo.gl/gd6Zi5
Szerintetek mit érdemes csínálni? Kötni kellene egy biztosítást és pár hét múlva bejelenteni?
-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?
Tegnap este lementem az egyik közeli szupermarketbe aztán látom a pénztárnál hogy sokan állnak kint mert a fotocellás ajtó le van zárva.Az ajtó elõtt 3 cigányasszony.Kérdem az eladót mi történt.Erre mondja:A bevásárlókocsi alján észrevettek valamit felemelték a szatyrukat aztán 5 Dove tusfürdõ volt alatta.Kérdõre vonták õket aztán miközben magyarázott a 3 grácia elkezdtek potyogni a téliszalámik meg a kolbászok a kabát alól😄.Kijöttek a rendõrök aztán mi fehérek elmehettünk.
Sétálok ki a kocsihoz erre jön egy merci benn 7 vagy 8 roma.Megtudták a hírt gondolom aztán jöttek lõzöngeni.Gyilkolni támadt kedvem...XD
Nem tervezek előre és a mának élek!Ezért nem tanulok holnapra:D \"Lustaság magyarázata\"
tesói legalább 20an vanna, 20+ évesek, és 7.esek
-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?
Osztályfönökömnél lakótelepen baltával betörték az ajtót, kijött a szomszéd, aztmondták neki h lakásfelújítás van és elvittek mindent.
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
Túl rövid az élet hogy ne élvezd!
A bátyjám albérletbe lakik, a felettük lévõ emeleten az egyik lakásnál elkezdték (mit ad isten, mint nem persze hogy rétinégerek voltak), bontani a falat az ajtó körül, szószerint tokostul kiszedték az ajtót. Amikor a szomszédok kijöttek, mondták, h õk csak munkások, és az ajtócserével vannak megbízva, amig nincs itthon a lakás tulaja. Mindenki bevette, õk meg az ajtót ki, a lakásból mindent k ami mozdítható, és visszafalazták az ajtót... és senkinek nem tûnt fel semmi, csak akkor jöttek rá, amikor a néni hazajött a templomból. Nem találták meg õket utána...<#szomoru1>#szomoru1>
épp ma gondoltam h írni kéne...
Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign
megyünk le, mit ad isten megint csak egy familiárisan hiperpigmentált egyén kutatja a holminkat, körbeálltuk hogy hát hogy is van ez, mit keres itt...
erre õ hogy egy barátja küldte õt ide hogy jöjjön be a cuccaiért meg ijeneket beszélt, aztán komolyabbra vettük a hangulatot õ meg elkezdett sápítozni hogy õ ijen kellemetlen helyzetbe nem volt, sõt még szinte minket baszott le hogy mijen gondoszak vagyunk meg hogy ijen kevés pénzt már rég sikerült találnia... hát mondom marha jo 😊 erre mondjuk neki hivjuk a rendõröket el akart futni, haver utána nos mint a filmekbe becsuszott neki 😊 gyerek ojat zakózott hogy öröm volt nézni 😊
mi aztán elengedtük a srácot, azóta se láttam környéken
Túl rövid az élet hogy ne élvezd!
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.