Törtek már be hozzád? Mit vittek el? Rendőrség elért valamit?
  • huybert
    #180
    Mivel az ilyen riasztórendszerek lényege, hogy azonnal kapsz értesítést róla, hogy bementek a lakásodba, így nem érne "meglepetésként", hogy valaki bent van. Legalább is én a józan paraszti eszemmel így gondolom.

    Na meg nem véletlenül telepít valaki ilyen rendszert, hanem pont azért, hogy tudjon róla ha valami baj történik.

    Nálunk is van ilyen. Egy újépítésű lakóparkban élek a párommal, mi a lakást már eleve úgy vettük, hogy fel volt szerelve riasztórendszer és a bérleti díjban benne van ennek is a költsége (kb mint ennél is, olyan 5-6 ezer Ft havonta), csak nálunk a lakásokban nincs kamera, egyedül az udvaron. Szóval ha egy idegen errefelé szaglászik, akkor arról mindenképpen készül felvétel. Meg úgy van megoldva, hogy autóval beállni csak a lakópark saját parkolójában lehet, ami nem közterület, így ha valaki autóban ücsörögve próbálja kifigyelni, hogy ki hogyan jön-megy akkor a rendszám és jóesetben az arca is rögzítésre kerül.

    Persze hozzám is törtek be, de nem ebben a lakásban, hanem a korábbiban. Az Budapest külvárosában volt, hiába volt felrakva spéci és megerősített ajtó meg zár, akkor is benyomták valahogy és végül bejutottak. Azt hittük, hogy elegendő csak jól megerősíteni az ajtót (és mivel a harmadikon voltunk, így az ablakokra sem kellett semmi védelem), hát ezt rosszul gondoltuk. Sajna nincs olyan ajtó amit rövidebb-hosszabb idő alatt ne lehetne felnyomni.

    Én mindenképpen azt javaslom, hogy érdemes valamilyen riasztórendszert feltenni. Ha a pénztárcád nem engedi meg a komoly, távfelügyeleti rendszereket, akkor is SOKKAL több, mint a semmi egy olyan ami csak téged riaszt. Kamera meg külön előny ha mégis megtörténik a baj. Nem az a lényeg, hogy megnézhesd rajta amint kirabolnak, hanem terhelő bizonyítékokat rögzítsen.