"Úgy látom szereted lazán kezelni a fogalmakat és csapongóan asszociálni."
En konzekvensen ugyanazt allitom minden hozzaszolasomban. A megfogalmazas pusztan eszkoz. Ha valamit attol nem fogsz fel mert osszezavarnak a kulonbozo fogalmak, akkor elobbb a szovegerteseden kellene javitani. Talan pont azon kepesseg hianya, hogy ertelmezd a kulonfele allitasokat akadalyoz meg abban hogy a dolgok kozotti osszefuggesekre magadtol rajojj.
"Így fújtál ide egy gyönyörű nagy léggömböt."
Visszatertunk az ovodaba, es most epp lufikat fujogatsz? Ezt nevezem en egy ujabb hatasos ervnek...
"Különösen a Hitler-es utalásaidat kedvelem: gyakorlatilag egyszerű halmazműveletekkel be fogod nekem bizonyítani, hogy a világ minden rendszere hasonít a Hitler Németországára."
Nem allitottam semmi ilyesmit. Szeretem mikor arrol beszelgetunk hogy mi az amit NEM irtam le.
Azt allitom hogy az USA olyan sajatossagokkal rendelkezik mint Hitler Nemetorszaga. Attol mert neked fogalmad sincs mik ezek a sajatossagok, attol meg azok leteznek.
Meg egy iras bucsuzoul, ami a fasiszta USA-rol szol: http://www.serendipity.li/wot/fascist_america.htm
Olvasgass, es gondolkozz. Aztan ha gondolod, beszelhetunk a temarol. Nem en zarkozom el... Ja, de kizarolag a temarol vagyok hajlando vitatkozni, flame-bol eleg volt.
"Mint korábban említettem, az általad felohozott érvek használható részét gyakorlatilag az egész nyugati világra alkalmazhatnánk,"
Bingo. Talan feltunt az mar neked is, hogy az USA es az EU elegge kozel all egymashoz, egyuttmukodnek, sot, a vilag nagy resze a kettot egy osszefuggo rendszerkent emlegeti...
Egyebkent szerinted az a logikus erveles, hogy "mivel az altalad leirtak az egesz nyugati vilagra igazak, igy azok nem igazak"? Vagy elfogadod hogy igazak (akkor meg miert irod hogy nem igaz amit allitok?), csak ugy latod hogy azert mert valami mindenhol szar, az tulajdonkeppen jo, mert nincs jobb? Orulok ha ezzel magadat meg tudtad nyugtatni, de van akinek ez nem eleg...
"...a maradékot pedig izlés szerint foghatjuk az ember természetére."
Ez az amit nem vagy hajlando felfogni. Ez nem az ember termeszete. Ez az ember termeszetenek egy resze. Az elit folyamatosan hibas, egyes emberekre igaz vagy emberekre reszben igaz embermodelleket alkalmaz altalanos ervennyel. (Ez az egyik problema a mental health programmal is...)
Komolyan mondom nezd meg a "The Century of the Self" es a "The Trap: What Happened to Our Dream of Freedom" dokumentumsorozatokat. A XX. szazadot vegig valogatott elmebetegek (mint John Nash, de Siegmund Freud sem volt "kerek") elmeletei alapjan igazgattak. Ami nem azt jelenti hogy az elmeleteket alkalmazok nem latjak at hogy alaptalan amit csinalnak, de mivel ezen elmeletek felhasznalhatoak a tarsadalom iranyitasara, igy felkaroljak oket. Kozben pedig az alternativ elmeletekkel eloallokat felreallitjak az utbol, csak azert mert ezen elmeletek a tarsadalom egeszere nezve lennenek pozitiv hatasuak, es nem a szuk elit erdekeit szolgalnak.
Az egyetlen aki itt nem lat tisztan, az a tomeg. Rajtad mulik hogy te hova tartozol...
"Én lezártnak tekintem a vitát, és arrébb állok mielőtt a léggömböd kipukkan. :)"
Orulok hogy lezartuk. Allapodjunk meg abban, hogy legkozelebb nem szolsz bele olyasmibe, amirol ennyire nem tudsz semmit, es szemmel lathatoan nem is erdekel a tema. Rengeteg idot sporolnal meg nekem...