• cenobite
    Ezek nem ferdítések, ezek tények. A pc-s játékosok nagy része warezol (kivéve ugye az online cuccok pl.), ergo az eladások stagnálnak. Ha megnézel mondjuk egy top 10 PC-s eladási listát, abból kb. 6-7 helyen a Sims és WoW (+ezek kiegészítői) csücsülnek. Néha beüt egy nagyobb cím, de ez a tendencia.

Persze aki mondjuk WoW fanatikus, vagy szimulátor, menedzser program rajongó - és idejének 90%-ában ezekkel a játékokkal játszik, az eleve nem vásárol annyi játékot. Konzolt meg pláne nem, mert az dedós .
    A PC-s játékeladások már jóideje zuhannak, ez a cikk megjelenhetett volna egy éve is, csak kicsit más számokkal. PC-s játék szerintem még lesz egy ideig, meg a garázsfejlesztések is mennek azért, de a nagy kiadók inkább a konzolokra fókuszálnak. Persze lehet, hogy egy adott játékot kitolnak pc-re is, de hasznuk a konzoleladásokból lesz. Ez 100%. Only PC-s blockbuster cucc szerintem nem nagyon lesz... (ne legyen igazam)

Én is sokáig pc-ztem, de kb. 2004-ben vettem egy ps2-t, azóta pc-n egyre kevesebbet (mostanában csak Sim City4, meg néhány manager játék) játszok. Tavaly megvettem a 360-at úgyhogy számomra a pc-s játékipar és a hozzákapcsolodó hardwervásárlási mizéria hál' istennek a múlté. Persze néha nosztalgiábaól előveszem a Baldur's-t, Fallout-ot, Morrowind-et, ilyesmit... :)

Ui.: Igen, tudom, hogy igazán ütős szimulátorok csakis pc-n vannak, tudom, hogy konzolon nincs WoW, nincs Sims, nincsenek üzleti magager játékok. És szövegszerkeszteni sem lehet. :)