• Zóanagyvarázsló
    Nem csak a meghajtó hangja lehet zavaró (az Xbox 360 esetében azért sokan panaszkodnak, jelenleg pedig ez az elsőszámú hardcore konzol), hanem a lemezek és az olvasófej élettartama miatt (sajnos vannak példák szétkarcolt lemezekre, illetve PC-n a másolásvédelemnek köszönhető sérülésekre), valamint a nagyobb olvasási sebesség miatt. Mindenesetre én üdvözölném, ha a currentgen konzolokon hivatalos támogatással lehetne opcionálisan a merevlemezre felpakolni a játékokat, és nemcsak részlegesen feltelepíteni, mint jelenleg például a PS3-on. Sok szempontból kényelmesebbek a konzolok, de szerintem ez pont egy olyan terület, ahol lemaradásuk van, persze az is igaz, hogy a többségnek nem hiányzik e feature (pedig ők is jól járhatnának vele), de ez az én hiányérzetemet nem enyhíti.

Ennek megfelelően az eredeti lemezeim a polcon pihennek "backupként", csak végszükség esetén vetem be őket. Mountolni egyébként is kényelmesebb, de például a Wing Commander III 4 CD-jéből néhány perc alatt összeollóztam egy DVD-t, így még azokat sem kell menetközben cserélgetni.