X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Na helló, nem kell leharapni a fejem, hé! :)
Jó kis játék ez az X3, semmi kétség!
De pont ezt mondom:
"Tulajdonképpen az X3 Reallity Engine-nel LEHETETLEN bolygóraszállást kialakítani,"
Nos, azt számszerűen nem tudom összehasonlítani, hogy mennyivel lett szebb(de, a felbontás kereken 30x akkora), de azóta a gépem... ööö... 150-szer lett gyorsabb, RAMom 500szor annyi van... :P
De emellett el _kellett_ hagyni a bolygóraszállást. (Igaz, nem most, még X -Beyond.. környékén, mert ugye: "Nem illik az X világába")
Mellesleg még:
"(mert közbe szól a fizika)"
Na pont ez az, hogy pl gravitáció X-éknél, nagyon nincs. Frontier-ben lehetett parittya-manővert csinálni gázóriásokkal, csillagokkal! (Tény, hogy emellett igen nehéz volt az űrben megtalálni valakit, és a csaták is érdekesen folytak: reálisan, nem sztárwárszosan)
"Űrkockák háttérbolygóval? (kitombolja magát)"
Bizony. Legfeljebb végtelen űrkocka, ahová szinte soha a büdös életbe nem fogsz elmenni, mert minek? Esetleg pénztermelés közben, SETA-ban...
Mellesleg zuhantál már le bolygóra? Mert én meg azt próbáltam ki. Kicsik. Még bőőven látni a görbületet a felszínen...
Mindenesetre nálam a First Encounters a viszonyítási alap és eddig még azt az összetettséget nem érte el egy ilyen játék sem. 15 éve...
De mondom, szerintem is teljesen királyság az X3, mostanában csak azért nem játszok vele, mert nem merek... :P Meg rámenne egy hetem(hónapom?) mire összevadásznám a régi modjaimat, és átnézném az újakat...