X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Legend #543 Az Xtm-et a rengeteg új hajó/állomás/szektor/kaland miatt szinte kötelező legalább kipróbálni. Tény, hogy sokkal nagyobb a gépigénye, mint a vanillának, ami viszont elég sivár nélküle. Az, hogy melyik a jobb videokártya sosem derül ki, mert mindkét tábor a sajátjához ragaszkodik, és nem hallgat a másikra (én sem). Az én konfigom elviszi bármelyik másik játékomat maxon, olyanokat is, amik kifejezetten problémásak gyenge gépeken (pl Mark of Chaos), viszont egy maxra beállított XTM sok neki (megjegyzem néha, szélsőséges esetekben, pl 30M1 vs 30M1. Nagy csatákban lemegy 14-15 Fps-re, és zavar, mert ennyiért nem ezt vártam.
Nem is beszélve arról, hogy a videókari csak a harmadik szempont, ez a játék főleg processzor és memóriazabáló, csak utána jön a videókártya.
3GHzes procival nyugodtabb lehetsz, memóriából a TC-hez minimum 2 GB-t ajánlanak, és mivel a memóriamodulok duálban hozzák ki a legtöbbet magukból, 2 vagy 4gb közül választhatsz - a 3mat nem javasolnám, mert 2 duálban menne, a harmadik magában engem ez zavarna. (ezért van nekem 4, függetlenül attól, hogy 32bites oprendszerek csak max 3mat látnak - biztos ami fix.)
Még valami, ami miatt nem érdemes elszállni: a gép teljesítménye nem növekszik arányosan az árával
.