X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
  • Alexzel
    Tudtommal a termelés sebessége nem változik a gyárakban, csak nagyobb gyár esetén adott idő alatt többet termel (Pl. Crystal Fab M 16 Crystal-t termel, míg az L-es 40-et).

Úgy tudom a játékban van egy 'GoD'-engine ami ha nincs kihasználva egy gyár (jó ideig nem termel mert nincs nyersanyag gondolom) akkor kiszedi a játékból, esetleg máshol létrehozza. Ezért az alapjátékban érdemes a Weaver's Tempest szektorban lévő 2 'Incendiary Bomb Launcher Forge'-t ellátni alapanyaggal ha esetleg akarsz IBL-t használni később, mert ez egy Yaki gyár és te nem építhetsz ilyet és az alapjátékban tudtommal ebben a szektorban és a LooManckStrat's Legacy-ban van. (Csak úgy építhetsz ilyen gyárat ha elfoglalsz egy TL-t ami szállítja.)

Ha a gyárakat complexumokba szeretnéd rakni, akkor esetleg érdemes használni egy X3 Complex Calculatort. Ha akarsz akár önfenntartó komplexumokat is tudsz vele tervezni. Van egy online verzió is, de én inkább Xadria-t ajánlom felrakni a gépre (Zip-ből elég kicsomagolni és használható, csak 3,5 MB). Bár ez az alapjátékhoz készült, ha egy mod nem módosítja az alapjáték gyárait, akkor szerintem nem probléma a használata - max a szektorok adatai nem pontosak az Xadria-ban.
    Az Xadria-ban
    -kiválaszthatod mely szektorba építenél (Politika, Nap és Ásvány alapján is lehet választani), a napkollektornál figyelembe veszi a szektorban lévő nap fényerejét, bányánál megjeleniti a szektorban szereplő aszteroidákon lévő mennyiségeket
    -el tudod menteni és visszatölteni a terveket
    -gyárakról megjelenít minden adatot mielőtt a complexumhoz adod (termeléshez mi kell, mennyit termel, miből mennyit tud tárolni,..)
    -gyáraknál van egy lista ami az adott típusból a legolcsóbbat tartalmazza, de van produk és faj szerinti lista is
    -megjeleníti miből mennyit kell beszállítani a gyárba a termeléshez ill. miből mennyit termel és mennyi a profit (a vételi/eladási árakat lehet álltani, alapesetben az átlagár szerepel)