X3 - Terran Conflict / Albion Prelude
-
Gunslinger #11238 Mielőtt kijött a Terran Conflict már megrendeltem Angliából e-bay-en keresztül, előbb megjött, mint sokaknak az Egosofttól (persze Steamen akkor már kapható volt), tehát akkor kezdtem mikor kijött 2008 októberében, de 2010 végén abbahagytam, megnéztem és 2010.12.02 az utolsó mentésem dátuma, viszont még most is fent van a játék. A sorozatot, az X-BTF-el kezdve viszont már 1999-től játszottam, az X-Tension "kiegészítőn" kívül az összes résszel játszottam.
5 Complexem és 12 complexen kívüli állomásom van, a complexek többnyire unknown szektorokban vannak és rakétákat meg fegyvereket gyártok bennük saját célra, de pl. van egy plankton complexem Menelaus Paradise-ben, jó pénz a plankton a Boronoknál, ahogy a Teladianium a Spliteknél és a Paranidoknál, de csak zsebpénz ahhoz képest, hogy a fight küldikkel hogy lehet keresni. Pl. a legjobban termelő Complexem eddig mindössze 59 milliót termelt, ez nagyon fütyi ahhoz képest, hogy egy szektor védés magas harci rangon minimum 50-60 milliós bevétel és megvan 10 perc alatt. Csináltam még Nividium bányászatot is, időmilliomosoknak az is jó móka és szintén komoly pénz van benne, de lövöldözni egyszerűbb és szórakoztatóbb. Vagyonom kb. 90%-át harccal szereztem, a kereskedés nem az én műfajom, túl lassan jön a pénz, van még kb. egy tucat UT-m is, azok fogalmam sincs hogy keresnek, csak mennek azt hozzák a pénzt.
Nem raktam fel sector takeover scriptet, tehát csak egy szektorom van, amit a New Home plotban kaptam, Twisted Skies-t választottam.
A GOD úgy működik, hogy aktivitás alapján szüntet meg állomásokat, ha valahol már régóta nem forgott a készlet, vagy nem kapott nyersanyagot és nem is tud gyártani, akkor azt lerombolja, eléggé elbaszott amúgy, mert a Terran szektorokat már egy évnyi játék után elképesztően megritkíthatja, nekem van olyan szektorom, aminek az enciklopédia szerint 12 állomást kéne tartalmaznia, és van benne nekem három, valami új, TC-ben megjelent Split szektor, nevét most nem tudom. Saját állomást nem rombol le a GOD, szép is lenne.
Nem saját állomást csak Xenont, kalózt meg Kha'ak-ot romboltam (meg a plot-al kapcsolatosakat), más fajét nem baszkuráltam sosem.
A játék fő célja az amit magadnak kitűzöl, lehetsz kegyetlen hadúr, fosztogató meg akár békefenntartó is. Én kisebb célokat tűztem ki magamnak, pl. ritka hajókat gyűjtögettem sokáig, csinálgattam a céges plotokat egyedi hajókért, meg foglaltam. Foglaltam Odint, Skirnirt, Aegirt, Agamemnont, Hyperiont. Van egy egyedi Ventim is, ami a gyári 195 helyett 202-vel megy, ezt így találtam, valami Mercenary-é volt, addig lőttem PBE-vel, míg ki nem ugrott. Az egyedi járgányokkal többnyire nem csinálok semmit, a vadászok egy hordozóban ülnek bent, ami csak az ilyen egyedi gépeknek van fenntartva.
Egyedül a Skirnirt használtam aktívan, mert a játékban az a legerősebb hajó, gyakorlatilag olyan, mintha lenne egy Halálcsillagod. Támadó flottám nincs is, az összes nagyobb hajóm valahol valamit véd, vagy konstans nullán tart Xenon szektorokat, a Xenon 347-ben van vagy 3 M2-esem meg 3-4 M7 kíséretnek, zavartalanul folyik a szektoron keresztül a kereskedelem. :-) Tehát ha valamit nagyon ki kell pucolni, akkor bemegyek a Skirnirrel, megölök mindent, amit kell, aztán beviszem az M2-eseket hogy biztosítsam a szektort, a Skirnir meg megy haza. Személyi hajónak többet is használok, de legtöbb időmet Hyperion Vanguardban meg Springblossomban töltöttem.