Silver csomag, meg médiabox, meg \"Madonna a nappalimban\"...
  • kander
    Sziasztok!
    Hozzánk tegnap hozták meg a mediaboxokat, és már több kérdés felmerült bennem. Gondoltam először megkérdezlek benneteket, mielőtt felhívnám az UPC ügyfélszolgálatát, hátha tudjátok rájuk a választ. Szóval szép sorjában:

1., Két tévénk van, mindegyikhez van mediabox. Az egyik sima, a másik rögzítős. Igenám, de a rögzítősön nincs RF kimenet így nem lehet rajta analóg csatornákat nézni (helyi tv-k érdekelnének), csak úgy, ha átdugdosom a mediaboxból a tv-be a koax-kábelt. Hát ez elég kényelmetlen. Szóval, ilyenkor mit lehet tenni?

2., Hasonló a következő problémám is. A rögzítős mediabox mellett van egy DVD-lejátszóm is. És mivel a TV-n csak egy Scart-csatlakozó-bemenet van, akkor dvd-zés előtt ki kell húzni a mediabox Scart-ját a tv-ből, a DVD Scart-ját pedig rádugni. Ez is baromi kényelmetlen. Erre van szerintetek megoldás?

3., A Főmenüben van egy Interaktív menü. Ha ide be akarok lépni, akkor kiírja, hogy „Kérem várjon…”, majd lefagy a box. Kb. 15 percet vártam, hátha történik valami, de sajnos semmi. Más gombokra sem reagált közben a mediabox. Áramtalanítanom kellett és újra bekapcsolni. Ez mindkettő mediaboxra érvényes, és ez azért érdekes, mert a többi menü működik. Sőt, szüleim tőlünk kb. 400 méterre laknak és náluk tökéletesen működik az Interaktív menü is. Mi lehet a baj?

4., Éjszaka lehet észrevenni (amikor a kinti zajok elhalkulnak), hogy eléggé hangos még készenléti állapotban is a rögzítős mediabox. Sőt, nemegyszer még ilyen állapotában is felpörög a ventillátor, amire már simán fel is lehet ébredni (a feleségemnek és nekem sikerült is). Lehet ez ellen tenni valamit?

5., Tegnap sokáig fennmaradtam, mert próbálgattam az új mediaboxot . Kb. éjféltől mindem műsornál megszűnt a jel. Kiírta, hogy „Nincs jel”. Nagyjából 20 percig bírtam várni, hátha történik valami, de semmi. Ma reggel minden kifogástalanul működik megint. (Ugyebár ilyenkor lenne jó ha át lehetne kapcsolni simán az analóg adásokra.) Ha központilag van ez a hiba, akkor milyen gyakran fordul ez elő, mert az nem túl biztató, hogy én már az első éjszakámon belefutottam ebbe.

Segítségeteket előre is nagyon-nagyon köszönöm!!!