Exen#7
Áh, ez nagyon el van ferdítve! Nemsoká leszek 18, szóval javában beletartozom ebbe a korosztályba. Ha belegondolok, hogy a cikk alapján most mit gondolhat egy gyerekkel nem rendelkező 50 éves üzletember a mai fiatalságról, hát az elég tré lehet... Egyrészt miért baj az, ha nem tartozunk az átlaghoz? Én pl. rühellnék mindenben átlagos lenni, az az egyik legrosszabb életforma szerintem.
Bár elég sok hibája van a mai oktatásnak, és úgy általában az emberekbe nevelt világképnek, akár a jelen politikai, gazdasági, stb. helyzete akár a múlt miatt, de Én azért hiszek ebben a generációban. Épp a cikkben oly bűnnke tartott sok netenzés miatt, ugyanis épp ennek köszönhetjüök sok ember szélesebb látókörét és kreativitásának egy részét, illetve a végeredményeit.
Jah, és hogy "álmodozunk, de konkrét terveink nincsennek". Ez azért nem teljesen igaz, a felsőoktatás jelenleg egy kisebb fajta káosz, és Én is egy fél éve tudom hogy villamosmérnök leszek, de ez nem baj, mert mire választanom kellett, addigra sikerült eldöntenem tök egyszerűen. A világképünk a jövőre pedig nem ennyire gyerekes, mint azt afelmérés mutatja. Álmodozni pedig nem árt, hiszen álmok nélkül soha nem jutnánk sehová.