• ziipp
    Az adózásba nem megyek bele, mert nem vágom. De bárminek is hívjuk ezt a mérést, lényegtelen, ezt a módszert használjuk, ahogy Suffering is írta.

"A statisztika konkrét adatokkal számol, az viszont nem áll rendelkezésre, csupán azé a pár emberé, ahol van mérőeszköz." Tehát rendelkezésre állnak konkrét adatok, de az egész népességre való kivetítés alatt bizony sok pontatlanság előjöhet az arányok miatt. Meg a szokásos emberi hanyagság, hogy az szerződéses háztartásban elfelejtenek "korosztályt váltani". Már ez is mekkora rizikó, mert a felmérés pontossága, egy fotelben döglődő emberen múlik. :D

Reklámok: hát sokan felállnak a TV elől olyankor - ez biztos, de olyan is akad aki nem. Különben semmi értelme nem lenne a TV-ben/sehol se reklámozni, ha csak úgy csettintésre ignorálhatnák az emberek. Pl. emlékszel arra a Cloroxos reklámra? "Anyu ha most, probléma nincsen...", jó rég volt már, de én máig emléxem rá. (-_-) Egyszer az öcsém jött elő egy érdekes gondolattal: azt mondta, hogy már annyira megszokta a reklámokat a Dr. House/LOST közben, hogy "szinte már" szüksége van rá. Mintegy szünetként, hogy feldolgozza az addig történteket. Erre akkor jött rá, amikor gépen nézte egy darabig a House-t. Furcsa, de azért van benne valami. Pl. én a LOST harmadik évad utolsó 5 részét egy napon néztem meg, és ha valaki megkérdez, konkrétan nem tudom megmondani, hogy miről szólt pl. a 22. epizód. Ha valaki megad egy kiindulási pontot, onnantól már tudom folytatni. Bizonyos értelemben mégis jók ezek a reklámok? Nem hinném. Egy House résznek ~43 perc a játék ideje. A TV-ben meg 60-65 perc. 1/3-a reklám. :|