99
  • ziipp
    Az adózásba nem megyek bele, mert nem vágom. De bárminek is hívjuk ezt a mérést, lényegtelen, ezt a módszert használjuk, ahogy Suffering is írta.

"A statisztika konkrét adatokkal számol, az viszont nem áll rendelkezésre, csupán azé a pár emberé, ahol van mérőeszköz." Tehát rendelkezésre állnak konkrét adatok, de az egész népességre való kivetítés alatt bizony sok pontatlanság előjöhet az arányok miatt. Meg a szokásos emberi hanyagság, hogy az szerződéses háztartásban elfelejtenek "korosztályt váltani". Már ez is mekkora rizikó, mert a felmérés pontossága, egy fotelben döglődő emberen múlik. :D

Reklámok: hát sokan felállnak a TV elől olyankor - ez biztos, de olyan is akad aki nem. Különben semmi értelme nem lenne a TV-ben/sehol se reklámozni, ha csak úgy csettintésre ignorálhatnák az emberek. Pl. emlékszel arra a Cloroxos reklámra? "Anyu ha most, probléma nincsen...", jó rég volt már, de én máig emléxem rá. (-_-) Egyszer az öcsém jött elő egy érdekes gondolattal: azt mondta, hogy már annyira megszokta a reklámokat a Dr. House/LOST közben, hogy "szinte már" szüksége van rá. Mintegy szünetként, hogy feldolgozza az addig történteket. Erre akkor jött rá, amikor gépen nézte egy darabig a House-t. Furcsa, de azért van benne valami. Pl. én a LOST harmadik évad utolsó 5 részét egy napon néztem meg, és ha valaki megkérdez, konkrétan nem tudom megmondani, hogy miről szólt pl. a 22. epizód. Ha valaki megad egy kiindulási pontot, onnantól már tudom folytatni. Bizonyos értelemben mégis jók ezek a reklámok? Nem hinném. Egy House résznek ~43 perc a játék ideje. A TV-ben meg 60-65 perc. 1/3-a reklám. :|
  • robos
    Nem is írok semmit, szinte szóról-szóra ua. a véleményem mint neked!!
    Okádék ez az egész "műsor". Azt hiszik, h ha vkit porig aláznak 1 ország előtt akkor az majd sikeres műsor lesz?! Undorító! Jakupcseknek asszem ez volt az utolsó műsora a TV2-n, mert ezek után nem sok ember szemébe lesz szimpatikus TV-s, az is biztos...
  • HomeGnome
    Ez akkora egy szenny műsor, hogy csak na.. Perverz, mocskos, undorító, szánalmas.. Nem értem hogyhogy csak 12-es karika alatt fut?!? És a Jakupcsek miért vállalta el ezt a szart? Szégyen! Komolyan mondom, hányok ettől a műsortól, még1x tuti nem kapcsolgatok oda... Remélem feljelentik őket, és elsötétítik pár órára ezt a szenny-csatornát.
    Kivételesen egyetértek az index cikkével.
  • willcox
    Ennek a mérésnek semmi köze a statisztikához. Ez a legjobb esetben is csak egy BECSLÉS, ha a felmérést végző cég becsületesen csinálja. A statisztika konkrét adatokkal számol, az viszont nem áll rendelkezésre, csupán azé a pár emberé, ahol van mérőeszköz. Ebben a végtelenül korrupt országban viszont simán el tudom képzelni azt is, hogy a nézettséget mérő cég zsebben van.
    "pont meghallja az egyik reklám szlogenjét, és megmarad benne, vagy véletlenül leül valami sorozat elé, rákattan, nézni kezdi, de akkor már a reklámokat is megnézi" - szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy ha reklám jön, akkor azonnal leveszem a hangerőt (némítás). Ezt persze a mérőkészülék nem tudja detektálni. A reklámok idején az emberek többsége nem a reklámot bámulja, hanem kimegy wc-re, konyhába, stb. Miért nézne meg egy ember sokadszor is egy reklámot, ha már egyszer látta? Ezt maximum csak a "reklámszakemberek" szeretnék. A reklámozókat egyébként nem kell félteni a nagy pénzek miatt, ugyanis annyival kevesebbet kell adóznia. A reklámozó - ha már mindenképpen fizetnie kell - inkább fizet reklámért, mint simán adót.
  • ericghar
    Orbán Viktor tuti megnyerné, hiszen Ő még sohasem hazudott :))
  • mrgenya
    én nem láttam, de egyszer azért kíváncsi lennék rá. vki nem vette fel? nagyon megköszönném, ha meg tudnám kapni tőle!
  • szvini
    ezt nállunk politikusokkal kellene játszani, akkor szerintem proba alázná akármelyik csatornát

Lenne itten láriflári
  • Prof William
    Ez elég beteges műsórnak tűnik így első hallásra. ÉS valószínűleg másodikra is...
  • Bendeguz94
    ez a műsor egy sz*r.
  • bandypappa
    Persze hogy nem lehet más magánéletében vájkálni, de akik ide jelentkeznek azoknak bele kell egyezniük ebbe, hát a pénzért ugyebár. Néztem az első felét, de annyi elég volt. Ez egy nagy fos. A csajtól 4 szexuális kérdést tettek fel az első 16 körben! Lazán erre megy az egész, mer ez érdekli a sok bunkót! Pofátlan ez a műsor, nem is szeretnék vele többet foglalkozni! Egy kérdés: Megérte te kurva, aki szeretsz másokat kioktatni?
  • Vogel
    Első reklámig esélyt adtam. Sztem naon uncsi. Sztem is ha politikusok lennének vagy talán "sztárok", magasabb lenne a nézettség.
  • zentus
    Nem vagyok jogász, de úgy tudom, senkitől sem lehet kivallatni, megkérdezni a nemi hová tartozását, vallását, mindenkinek ez szuverén joga.... Lehet hogy tévedek akkor elnézést…
    A műsor az meg no comment... Azt hittem győzike show-t nem lehet felülmúlni sikerült..
  • IMYke2.0.0.0
    Magánvélemény: ez a műsor a média pöcegödre.
  • Laci082
    Miért ne lehetne? Szerinted a most éppen aktuális közvélemény-kutatásokat miként végzik? Megkérdeznek 800-1500 embert, és az ő válaszaikat vetítik ki teljes lakoságra. Ahoz képest pedig elég pontosak. Ha a TV-k (akiknek a bevétele múlik a nézettségen) elfogdják a mérési eredményeket, akkor anyira pontatlan mégse lehet.
  • Suffering
    Mindenki eddig nagy hülyeségeket mondott. Azt hiszitek hogy ök azt mérik hogy például KIss Pista mit nézett? Ez totál nem igy van, a bátyám ennél a cégnél dolgozik amelyik felméri ezeket az adatokat. Ez az egész ugy müködik, hogy Magyarországon kiosztottak 2000 speciális készüléket, különbözö családok között (vidéki, fővárosi, szegény, gazdag) szoval mindneféle rétegnek. Ők ebből a 2000 emberből számolják ki a millios nézettséget. Ehez a készülékhez jár egy távirányitó, hogy az adott müsort hány éves korosztályú ember nézte, pl: ha az Zöldet nyomod meg akkor a müsort ép egy 12 és 16 év közötti gyerek nézi. Én ezzel a rendszerel nem értke egyet, mert ez teljesn pontatlan is lehet. de a Tv csatornák ennek a rendszernek az eredményeit használják.
  • ziipp
    Tökéletesen nem lehet lemérni, de ezt nem is állítja senki. Több nézettség mérő cég végzi ezeket a felméréseket, és gyakran azonos/hasonló számok jönnek ki, tehát megbízhatóak ezek a felmérések. Igaz egy interjúban egy szaki is elmondta, hogy bizony van amikor mellényúlnak. De az ilyen statisztikás dolgokban ez mindig benne van. Egy személyes gondolat: véleményem szerint azért is fontosak ezek a felmérések, mert ezek alapján tudják eladni a reklámokat, pl. egy Barátok Közt közti (omfg:D) reklám sokkal drágább, mint egy délutáni szórás a "Telefonos Játék Totyával" előtt. Egy reklám értékét az határozza meg, hogy "valószínűsíthetően" mennyien nézik. Minnél többen, annál drágább.
    Willcoxnak (is): a fentiek alapján mégiscsak ér valamit ez a módszer, mert ennek segítségével milliókról, v akár milliárdokról döntenek egy nagyobb reklámkampány esetében.
    "Állandóan megy a TV, de nem nézi senki, tehát pontatlan a mérés" probléma: Tegyük fel, egész nap megy valahol az RTL, és csak mindig elmászkál előtte valaki - az sem tekinthető "kihasználatlannak", mert pont meghallja az egyik reklám szlogenjét, és megmarad benne, vagy véletlenül leül valami sorozat elé, rákattan, nézni kezdi, de akkor már a reklámokat is megnézi, és így tovább. Meg gondolom, nekik is vannak számításaik, amikkel kitudnak küszöbölni ilyen extrém eseteket, pl.: azt írja ki a monitor, hogy valaki hajnal négyig nézte az m1 színkódját, akkor az valszeg elaludt, és nem számolják bele. Még lenne pár ötlet, de mennem kell. Mára ennyi. :D
  • BCS pixel
    arról nem is beszélve, hogy mondjuk vagy 1000 családból nem lehet jól lemérni, hogy a 10 millió mit néz
  • BCS pixel
    most megnéztem az első 15 percet, hogy adjak ennek a műsornak egy esélyt
    de ez valami iszonyat nagy hányinger + szerintem kamu gépezet
  • aztecs
    Szerintem az lenne nagyon nagy poén hogyha ebből lenne ilyen különkiadás műsör(szilveszter, húsvét meg mittudomén)és ott a jakupcsektől kérdeznének de rendesen ilyen durvákat. Vagy politikusokat nyomni be mint az állat aztán megkéne kérdezni tőlük pár dolgot...... Szerintem sokan néznék.
  • willcox
    A szerkezet csak azt méri, hogy melyik adó mikor és mennyi ideig volt használatban. De hogy a műsort valóban nézte-e az ember, azt nem tudja vizsgálni. Éppen ezért nem sokat ér az egész mérési módszer.
  • fviktorov
    Viszont megvan kiknek fog menni ez a játék! Tudás nem kell, viszont azzal sok pénzhez lehet jutni, ha jól hazudsz! 1 millió ember tuti vevö lesz rá...
  • fviktorov
    Jakupcsekkel tuti bukás. Egyébként meg szánalmasak ezek a szponzorált cikkek az RTL -töl!
  • Csaba42
    Hát én biztos nem fogok róla beszélni, mert k*rvára nem érdekelnek az ilyen műsorok. És most nem hazudtam. :)
  • winnie
    "nem is így gondol rá, igy hiába tette meg ezeket, a NEM válaszra semmit nem fog jelezni a gép. "

nem érdemes túlbonyolítani. itt nem átvágni kell a gépet.

a játékos sem bonyolult lélek, neki csak egy célja van, hogy azt mondja, amit szerinte a gép jelzett akkor, amikor megkérdezték tőle a kérdéseket. ha úgy érzi, hogy nem jelzett, akkor nem az igazat kell mondania.
  • winnie
    "Arról nem is ,hogy a nézettség miatt megrendezhetik az egészshowt már előre."

előre megvan, ez az egész lényege. a készítők előre tudják, hogy mit fognak kérdezni és hogy mik lesznek a válaszok. de ez nem nézettségfüggő.
  • HunGripen
    Tökéletes hazugság vizsgáló nem létezik. Ráadásul itt nincsenek is nagyon bedrótozva a játékosok, szóval ez még pontatlanabbá teszi a vizsgálatot. Arról nem is ,hogy a nézettség miatt megrendezhetik az egészshowt már előre.
  • Cat #33
    Kérdés: megcsaltad már a feleséged? sok ember van, akinél az, hogy elmegy kurvázni, lesmárol egy másik csajt, vagy akár le is szopja valaki az még nem megcsalás, nem is így gondol rá, igy hiába tette meg ezeket, a NEM válaszra semmit nem fog jelezni a gép. Hülyeség ez így.
  • BCS pixel
    na ez meg a másik
    nem egy ember van aki kb. semmit se érez attól, hogy hazudik
  • savior
    egy idointervallum szamit. gondkolkozol es eldontod hogy a valasz nem, de 1 mp mulva ez megvaltozhat es hiaba akartal igazat mondani mar benned lesz az hogy talan megse ugy van es bejelez. szoval nem csak az szamit hogy amikor kimondod a valaszt, akkor ugy erzed e hogy igazat mondasz, hanem az is hogy az elkovetkezendo masodpercekben nem e valtozik meg a velemenyed.
  • [HUN]PAStheLoD
    bah.. ideje lenne kiszervezni a BTK-t az ELTE-ből, kezd nem kicsit kellemetlenné válni :]]]
  • [HUN]PAStheLoD
    tényleg egyre csúnyább :|
  • [HUN]PAStheLoD
    az számít, hogy ő hazugságnak érzi-e, pontosabban, hogy az ő hazugságérzetét a poligráf bejelzi-e :)

szociopaták és pszichopaták előnyben :]]] [hol is kell jelentkezni?:D]
  • Vogel
    Legalább 10 elött lesz vége a Házi Doktornak, igy nem alszok be a végére. Ez jó pont.
  • ziipp
    Sajnos az RTL-nek nagyon jó az országos lefedettsége, ezért sokan "kénytelenek" azt nézni. Utána a jön a TV2. Sok háztartásban még csak 3 adó van, M1, RTL, TV2. Az M1 műsorai elől könnyen elcsábítják a nézőket a csili-vili ajánlókkal. Tehát klasszikus értelemben szerintem sincs csatorna hűség, de csatorna kényszer létezhet. Azaz, nem tud mást nézni, de ahhoz meg nincs "ereje" hogy kikapcsolja a TV-t. A nézettségi adatokat úgy számolják, hogy szerződést kötöttek kb. 1000 háztartással, hogy tegyenek a TV-re egy speckós gépet, ami nézi, hogy éppen mint néznek. :) És az ezzel mért adatokat vetítik ki országosan. Persze itt van esély a hibára, de viszonylag pontosan tükrüzi a nézettségi adatokat. Azért durva ez a TV2-RTL duó, mert szinte bármit leadhatnak, a nép azt nézni fogja. Annyira megszokták már, hogy "belököm a 2-est, és had menjen" dolgot. Magamrészéről, én már alig nézek TV-t. Sport eseményeket max. mert a SopCast, TVU és társai, hát elég gyenge minőséget adnak. Egyébként neten keresztül mindent megoldok. Hírek, filmek, sorozatok, vicc oldalak, stb. Néha szoktam nézni a Legyen ön is...-t, meg az Örököst az M1-en. És persze Fábry Showdert (de csak az első órát, mert utána kifárad a tag, és lapos lesz a műsor :P).
  • ziipp
    Amiben Jakupcsek szerepel, az előbb vagy utóbb bukni fog. EZ TÖRVÉNY. :D
  • ddt500
    A hülyéje!!!Így is úgy is lebukott akkor legalább kaszált volna vele 20 millát!!Amúgy elég rusnya a képeken. Ki adott érte pénzt??
  • savior
    ez a csinalta e mar kerdes is olyan amin konnyu megbukni. pl lehet hogy egy no ravagja hogy nem, kozben meg a ferje egyszer hulyesegbol mondta neki, hogy ha dugnak egyet, akkor vesz neki valamit.
  • who am I 7
    20 misiért igent mondasz, akinek meg megmondod az igazat, annak meg adsz belőle 3 misit hogy sírjon egy kicsit ...whahahahahaha
    Ekkora barom műsort egyébként...én amúgyis utálom ezt a jákuppcseket..mondjuk nem nagyon nézek tévét, mert gyorsan betelítené a szobámat szarral, úgy folyik belőle....undorító.
  • savior
    szamomra meg hihetetlen hogy 20 millioert egy ilyet nem tud elmondani. marcsak azert is, mert igy is kiderult a dolog raadasul nem is kap erte semmit.
  • savior
    amugy az igazsagvizsgalos problema ott kezdodik, hogy egy kerdest sokfelekeppen lehet ertelmezni. pl ha megkerdezik valakitol hogy a feleseget megcsalta e, akkor egybol felmerul a kerdes, hogy mi szamit megcsalasnak? vagy ha megakart olni valakit, akkor azt gondolatban vagy tett is erte valamit es ha igen mennyit? sok olyan kerdes van, amit sokfelekeppen lehet ertelmezni es ez megzavarhatja az embert es emiatt hibasan fog jelezni az igazsagvizsgalo. mondjuk ha valaki megcsokolt egy masik illetot, akkor a gep siman kihozhatja hogy megcsalta a partneret, mikozben a jatekos nemmel felel.