willcox#56
Ennek a mérésnek semmi köze a statisztikához. Ez a legjobb esetben is csak egy BECSLÉS, ha a felmérést végző cég becsületesen csinálja. A statisztika konkrét adatokkal számol, az viszont nem áll rendelkezésre, csupán azé a pár emberé, ahol van mérőeszköz. Ebben a végtelenül korrupt országban viszont simán el tudom képzelni azt is, hogy a nézettséget mérő cég zsebben van.
"pont meghallja az egyik reklám szlogenjét, és megmarad benne, vagy véletlenül leül valami sorozat elé, rákattan, nézni kezdi, de akkor már a reklámokat is megnézi" - szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy ha reklám jön, akkor azonnal leveszem a hangerőt (némítás). Ezt persze a mérőkészülék nem tudja detektálni. A reklámok idején az emberek többsége nem a reklámot bámulja, hanem kimegy wc-re, konyhába, stb. Miért nézne meg egy ember sokadszor is egy reklámot, ha már egyszer látta? Ezt maximum csak a "reklámszakemberek" szeretnék. A reklámozókat egyébként nem kell félteni a nagy pénzek miatt, ugyanis annyival kevesebbet kell adóznia. A reklámozó - ha már mindenképpen fizetnie kell - inkább fizet reklámért, mint simán adót.