Sajnos az RTL-nek nagyon jó az országos lefedettsége, ezért sokan "kénytelenek" azt nézni. Utána a jön a TV2. Sok háztartásban még csak 3 adó van, M1, RTL, TV2. Az M1 műsorai elől könnyen elcsábítják a nézőket a csili-vili ajánlókkal. Tehát klasszikus értelemben szerintem sincs csatorna hűség, de csatorna kényszer létezhet. Azaz, nem tud mást nézni, de ahhoz meg nincs "ereje" hogy kikapcsolja a TV-t. A nézettségi adatokat úgy számolják, hogy szerződést kötöttek kb. 1000 háztartással, hogy tegyenek a TV-re egy speckós gépet, ami nézi, hogy éppen mint néznek. :) És az ezzel mért adatokat vetítik ki országosan. Persze itt van esély a hibára, de viszonylag pontosan tükrüzi a nézettségi adatokat. Azért durva ez a TV2-RTL duó, mert szinte bármit leadhatnak, a nép azt nézni fogja. Annyira megszokták már, hogy "belököm a 2-est, és had menjen" dolgot. Magamrészéről, én már alig nézek TV-t. Sport eseményeket max. mert a SopCast, TVU és társai, hát elég gyenge minőséget adnak. Egyébként neten keresztül mindent megoldok. Hírek, filmek, sorozatok, vicc oldalak, stb. Néha szoktam nézni a Legyen ön is...-t, meg az Örököst az M1-en. És persze Fábry Showdert (de csak az első órát, mert utána kifárad a tag, és lapos lesz a műsor :P).