• toto66
    #91
    Nos azért kell, mert ha a közismert fogalomként használjuk az időt akkor ellentmondásba keveredünk azzal az állítással miszerint a gyorsan mozgó anyag esetén lassul az idő!
    Miért?
    Mert ha a sebességgel fordítottan arányos (egyébként bármilyen arányba is állna)az idő sebessége akkor belátható az hogy minden sebességhez tartozik egy idő sebesség is, tehát ha gyorsabban forog valami a föld körűl akkor lassaban telik az idő, de ha a föld forgásával megegyezően akkor azonosan. Ebből következik: Ha a test sebessége>= föld kerületi sebbeség akkor az eltelt idő(tárgy esetében)>=eltelt idő (föld)
    Ha elősször felgyorsítunk egy tárgyat, majd lelassítunk akkor ezek szerint a tárgy nem lehetne velünk egy időben, ami az egyenlőtlenségből következik, mivel a tárgy ideje lassabban telik amikor gyorsabban halad, viszont soha sem telik gyorsabban...
    A másik ha a föld körül keringő tárgynak lassaban telik az ideje akkor ha együtthaladása a földel gyorsulással lehetséges csak, a gyorsuláshoz pedig energia kell! Honnan nyerné a tárgy ezt a plusz energiát, (vagy a keringésének ez miatt lassulnia kellene)?
    Tehát ha más definiciója van az időnek csak akkor lehetne igaz a sebességfüggő idő...