Atomenergia, fentartható fejlődés, energiapolitika
  • TomDantes
    Az a ,,baj" az atomenergiával hogy sokan nem ismerik nem értik és amit nem értünk, attól félünk.
    Én se értek hozzá, de épp ezért mondjuk fizikusok véleményét hallgatom meg, nem pedig a szomszédét, aki annyit tud, hogy atom=Csernobil.
    Az is baj, a média se tájékoztat megfelelően. Volt olyan híradó, ahol elmondták ,hogy mit is jelet, hogy működik, mik a veszély lehetőségek, mik történhetnek? Ilyet nem láttam.
    Az átlag ember meg mondja, majd jól felrobban mint Csernobil-ami önmagában nonszensz, hiszen Csernobil mármint maga a település is meg van... nem gondolnak bele amikor ilyet mondanak?

Meg atom helyett ami jujujuj félelmetes, legyen zöld energia...vizi erőmű...Hm. A vizierőművekhez se értek jobban, de józan paraszti ésszel, a vizi erőmű talán nem változtatja meg, borítja fel, az adott folyó addigi természetes rendjét?
    A kedvenceim komolyan a vizesek...(amúgy mintha Paks közelében is lenne valami folyó...)

Aprobléma másik része, hogy politika. Nem lehet megkerülni. Társasházban lakom, és ez olyan dolog, ha bejelentené a közös képviselő, na emberek, amúgy jövő héttől teljes felújítás, kívül-belül, a vakolás, vízvezeték, csatorna, villanyvezeték csere lépcsőházban, tető felújítás...de hogy pontosan mik a részletek, azt nem mondom meg. Velük tárgyaltam, X céggel, és fogadjátok el. Hogy esetleg ezt meg kellet volna kérdezni a lakóközösségtől? Nem. Hogy esetleg tudni kéne, más cégek nem-e olcsóbban ,vagy jobban dolgoznának? Nem kell tudnotok.
    Lehet, a közüsképviselő jó üzletet kötött, lehet kell a felújítás, lehet jól csinálta
    de az is lehet megegyezett Józsival az alkesz csaló kőművessel, hogy Jószikám, ennyit kérj,m számolj fel többet anyagköltségként, a hasznot meg felezzük, kell nekem egy új kocsi...
    És én az utóbbira gyanakszom. De hát ez a viselkedés ebben az országban kormánytól pártól függetlenül, hát ez eddig is így volt. Minden beruházásnál, legyen szó új vadászgépekről, autópályaépítésről, vagy egy városban egy tetves járda újraaszfaltozásáról...ez nem menti fel a dolgot, és rohadt bosszantó . Csak hát na, megkerülni még se lehet.

Egy harmadik dolog. Most Paks bővítése jó-e rossz-e, megéri-e sem, biztonságos-e, az egy dolog. De nem csak ilyen hatása van ennek.

Ahol élek, a város közelében van egy hóerőmű. Nagyon sokan dolgoznak ott, és már hallom, hogy sokan mondják de ez még károsabb mint az atom..ok, oké, de most ez nem a lényeg.
    Nem tudom így lesz-e, de ha épül egy új erőmű, több energia, stb, ennél a hőerőműnél meg régóta pletykálják, hogy be zárják előbb utóbb. Akkor nagyon sok embernek szűnik meg a munkája, aminek következménye, hogy regionálisan, itt szét lesz cseszve a gazdaság, sok munkanélküli, csökkenő jövedelem, nem vásárolnak, boltok zárnak be, még több munkanélküli aki teheti elköltözik...ismerős szituáció.

Félre értés ne essék nem állítom,hogy így lesz, csak ettől sokan tartanak, és számolt-e ezzel valaki? Mi lesz Paks bővítése után a többi erőművel, mi a lesz a sorsuk?