Atomenergia, fentartható fejlődés, energiapolitika
  • forrai
    uwunak igaza van, szeretek irni.
    Elemnek azt gondoltam, amit hűteni kell, mert hőt fejleszt. Ez elsősorban a kazettákat jelentheti. Minthogy nem tudom, hogy vannak kiképezve, elsősorban azt szeretném tudni. Hogy cserélik őket? Hogy milyen teljesítménykülöndbségeik vannak térben és időben,.. Csak feltételezem, hogy középen nagyobb az energiasűrűség, de ezért ott előbb is kiégnek. Ilyenkor mi történik, kicserélik őket, vagy a széléről áthelyezik?

Ellenőrzik a rudakat, hogy jól működnek? Apropó- hogyan hányszor ellenőrzik a működésüket? Nem lehet, hogy elgörbülnek? Nekem a kulcsom pld néha magától elgörbül.
    Most lehet tudni, hogy lezárt mind?
    Szóval, amíg nincs képem az egészről, nem tudok áramlási modellt épiteni, kérdezni is alig.
    Biztos vagyok, hogy legalább egy helyen a kazette fixen van megfogva, de lehet hogy két helyen is?
    Ha leáll az áramlás, az elgőzölgés tovább történik. Hány méter víz van a kazetták felett? Mekkora víztérfogat?
    Az inkjektorszivattyú keverő szakaszában gyors áramlás kell, hogy legyen, hogy a nyomáskülönbség (amit néhány 10kPa -ra becsülök,) létrejöhessen. Vagyis azok keresztmetszete szűk. Ha tehát a keringető szivattyúja leáll, akkor a kazetták miatti természetes áramlás nem tud rajtuk keresztül lecsengeni. Az aktivabb kazetták emiatt meghajthatják visszafelé a renyhébbeket, és ez az az örvénylés, amit gyanítok, hogy felléphet.
    Szóval- teljes és részletes öszkép nélkül még kérdést se tehetek fel.
    De a pletykákból azt szűrhető le, hogy a rudak nem záródtak teljesen valamiért, s így a maradó hő emiatt nagyobb most. Én tehát az okot keresem, hogy miért nem emelkedtek végig a rudak.
    Tisztában vagyok persze, hogy most semmit nem tudok.
    De azt hiszem, ha jobban megismerhetném, látnám a kapcsolást, a helyszínrajzot, stb. tudnék hozzátenni új szempontokat. Kutató is voltam, szakértettem is. Pld. kazánokat, amelyek egyenetlen hőtágulás miatt mentek tönkre.