Atomenergia, fentartható fejlődés, energiapolitika
  • molnibalage83
    #1516
    Te magad mutattad nagy arccal, hogy eddig kemény 3,5% körüli reject rate volt a csúcs, amit a világ egyetlen országának egyetlen államában értek el.

    Ezt most valami viccnek szántad?
    Ez pontosan az a balfaszság, hogy te lekötöd a termelt áram mennyiséget. De melyik részét nem érted annak te ökör, hogy a hálózat stabilitása az, hogy teljesítmény egyensúly van...? Már ezen a mondaton elfogott a röhögés.

    This agreement allows the host to receive renewable energy (electricity) which is not only reliable
    Reliable? LOL. Az, ami éjszaka nincs és évszakosan akkor süt a Nap, amikor kedve van az időjárásnak azt megengedni...?

    Megveszem egy PV erőmű teljes kapacitását amit mondjuk 3 hónap alatt felélek. De azt is a hálózatra úgy teszi fel, hogy amikor süt a nap. Ez kb. olyan, mintha egy pékség akkor szállít valahova, amikor jólesik neki, de mindenki másnak kell kitöltenie a hiányt és még őket büntetik, ha nem sikerül. Tehát ipari üzem is lekötheti úgy, hogy nyilvánvalóan ez egy mix része. Ez a PPA tökéletes balfasz elkenése annak, amit már ötvenszer elmagyaráztunk. Az energia egyensúly az kurvára nem teljesítmény balansz.


    Az alapvető költségszámítás kimutatja, hogy ameddig 5 centes eladási ár és kb. 7 centes támogatási ár van rajta, addig megéri ezeket a tulajoknak felhúzni. Ha kirúgod alóla a támogatást és piaci alapon termel, büntetni fognak a menetrendtől eltérésért és a load factor csökken a reject miatt, akkor kb. 30+ éves megtérülés jön ki úgy, hogy kb. az átlagárral számolok a felhúzás terén, a jelenlegi nyugati és hazai piaci árak alatt.

    Mert most az acél és más árának elszállása miatt kb. 1600-1800 USD áron épül naperőmű úgy, hogy volt már ez 1150 USD tája ott ahol olcsóbb volt a munkaerő és még nem pörgött fel a világ és a hazai építőipar. Most nincs szakképzett heggesztő, villanyos, stb. aki óccsón dolgozna ezeket a szarokon és az acél ára is "picit szállt" csak el 2015/2016 óta, azóta egyre drágábbak ezek az erőművek átlagosan.
    Lásd itt.
    Vagy itt.

    A szakipari dolgozói árak itthon a 2015 véginak kb. a 170-200%-a már. Tudom, mert ilyen ajánlatokat kaptunk EPC projekt keretében.
    Ha pár kilógó példával jössz erre, akkor számíts arra, hogy elzavarlak a faszba, ahogy szoktam.
    Bár a kommentem első része továbbra is felfedni, hogy te csont nélkül benyeled a marketing hülyeségeket...