LPG#38
Rengeteget foglalkoztam, és foglalkozom is politikával. Tudom, hogy mindent áthat ... felelős politizálásra van szükség, de ebben most ők nem érdekeltek.
Szerintem a túlzott liberalizáció ne szolgáltassa ki a gátlástalan tőkéseknek azokat a területeket, ahol nagy szakértelemre és odafigyelésre van szükség. Mert lehet, hogy ami néhol az űriparban beválik, az a környezetvédelemben és :) az egészségügyben :) sosem. Az a baj, hogy a környezetvédelem is biznisz lett, már ha volt egyáltalán (kvédelem). A biznisz többnyire nem a legminőségibb és egyben legolcsóbb megoldásokról szól, hanem a versenyről, eladásról, reklámokról. Kis hazánk erre egy szélsőséges példa. Lehet fasisztázni jobbra-balra úgy, hogy esetleg fogalma sincs róla mi az egyáltalán, csak jól hangzik mert a TV-ben ezt adják be neki szitokszóként. De ezt a problémát SEM a fasiszták csinálták, a környezetszennyezésért a nagytőke és másodsorban az emberek igénytelensége/kapzsisága a felelős...
Szóval ne szabályozzák, hanem irányítsák felelősen a dolgokat. NEM IGAZ, hogy nem lehet. Igen is lehet. Nemsoká muszáj lesz.