elhagyott épületek, objektumok
  • utgyuru
    #122
    KADYKCHAN (Russia)

    Egyike azoknak az orosz kisvárosoknak, amik romba dőltek, miután a Szovjet Únió összeomlott. A 12.000 lakost az állam kb 2 hét alatt kiköltöztette, olyan kapkodásban, hogy mindenüket hátrahagyták.

    KOWLOON WALLED CITY (China)

    Rögtön Hong Kong mellett található, a britek uralma alatt épült, hogy védje a területet a kalózoktól. Japán elfoglalta a 2.V.H.-ban. Japán kapitulálása után se a britek, se a kínaiak nem vállaltak érte felelősséget, így törvényen kívüli várossá vált. Olyan magasak voltak az épületek, hogy az alsó fényre a napfény be se jutott. Létrejöttek kaszinók, ópiumbarlangok, kajáldák, ahol kutyahúst szolgáltak fel, meg mindeféle fertő. '93-ban számolták fel közös Brit és kínai döntésre, mivel anarchia uralkodott a városban.

    FAMAGUSTA (Cyprus)

    A '70-es években épült, mint üdülőparadicsom. Amkor a törökök átvették az uralmat, nem engedtek be mást, kivéve a török hadsereget, és az ENSZt. Nem szavazták meg, hogy visszacsatolják Görögországhoz, így az utóbbi 3 évtizedben elnéptelenedett, benőtték a növények, és tengeri teknősöket látták a strandjain.
    A törökök tervezik 2010-ben új megnyitni az északi részen a turizmusnak.

    AGDAM (Azerbaijan)

    Az egykor 150.000 főt számláló város, bár nem vett részt a '93-as háborúban, áldozatául esett a vandalizmusnak, amikor az Örmények elfoglalták a várost. Az emberek Azerbajdzsán más részeire menekültek, vagy Iránba.

    Na röviden, ennyi lenne, saját szavvak leírva. Nem pontos fordítás, csak most ennyire volt időm :)