elhagyott épületek, objektumok
  • utgyuru
    #121
    CRACO (Italy)

    Az olasz "csizmán" található, a hegyekre épült, hogy búzaféléket termesszenek. 1891-ben 2000 fő volt a lakossága, de romlott a termés, és egyre többen vándoroltak el. A földcsuszamlások és földrengések miatt 1963-ban a maradék 1800 lakost kitelepítették

    ORADOUR-SUR-GLANE (France)

    A második V.H.-ban a nácik megszállták a várost, és hatalmas mészárlást rendeztek. Bezárták az embereket, és gyilkolták őket, volt hogy lábonlőtték őket, hogy minél lassabban haljanak meg. 642 embert öltek meg itt. Aki menekülni próbált géppuskával lelőtték. Ma emlékül ilyennek hagyták, hogy emlékeztessen a mészárlásra.

    GUNKANJIMA (Japan)

    Nagasakitől (atombomba '45-ben) 15 km-re található. 1890-ben a Mitsubishi cég megvette, hogy a tengerből szenet bányásszon itt.
    1916-ban kierőszakolták, hogy megépítsék Japán első nagy betonépületét, hogy megvédje a munkásokat a hurrikánoktól. Amikor Japánban a '60-as években a petróleum kezdte felváltani a szenet, kezdett néptelenedni, és 1974-ben hivatalosan bezárta a Mitsubishi. 2003-ban itt forgatták a Battle Royale című film második részét, és ez ihlette a népszerű ázsiaz videójáték, a 'Killer7' utolsó szintjét.

    folyt köv