Riddick#58
Nézem,milyen háborű lett a forumban. Megnézem melyik az az ember,aki nem töltött még megának warezt. Azoktól akik szidják,a letöltőket,azt kérdezném,ha egyszer az egyik családtagjuk,testvérük,gyerekük ellen indulna eljárás,hogy leszedett egykét dolgot a netről,akkor hogy éreznék magukat? Ha,el akarnák perelni a házukat a fejük felöl? Hulljon a férgese? Vagy,hirtelen rádöbbennének,hogy mi a valóság. Irreálisak a software árak,olyan,mintha 10e ft lenne 1l benzin. De,mivel tényleges lopás nem történik,így nem is szabad egy kalap alá venni a letöltöket a bűnözőkkel. A zene letöltés is vicces ,mivel sok helyen büntetik,de egyre több netes rádió van,amiből szabadon felvehetsz zenéket,szinte cd minőségben. De,mivel sok illetékes,csak büntetni meg szabályozni akar,ahelyett,hogy olyan megoldást keressen,ami az embereknek is jó,ezért tart itt ez a dolog. Nehéz globálisan korlátok közé szoritani az embereket,mivel szabadnak születtünk,és ami nem vág kimondottan,erkölcsi és társadalmi normákba,azt nem érzi az egyén sem elitélendőnek. Mint pl. a puskázást iskolában. Főiskolán kérdezte meg egy tanár,hogy ki ítéli el,és szinte senki nem tette fel a kezét. Van egy jó iró program,Imgburn.. teljesen free,minap jelent meg az uj verziója. A készítő kérte akinek tetszik,az adjon neki 2$. Én küldtem 10$ az online számlámról. Jól éreztem magam,hogy támogattam valami jó dolgot. Így kellene müködni mindennek,és
akkor nem lennének gondok. Mert,ha csinál valaki egy jó dolgot,és kirakja,hogy próbálják az emberek,és tetszik nekik,akkor biztos ,hogy aki megteheti ,az adakozni fog némi pénzt a célra,hogy feljesszék a programot tovább. És, sok kicsi sokra megy. Ez lenne a helyes út,csak a kapzsiság mindenhol jelen van. Szóval,ilyen irányban kell gondolkodni,és nem egymást pocskondiázni egy nyilvános forumon.