willcox#13
Nem az a baj, hogy sms-ben valaki így ír, mert az még magyarázható a 160 karakterrel, illetve a gyorsabb szövegbevitellel. De egy számítógép billentyűzetén az e betű leütése semmivel sem tart tovább, mint a 3-é. Ugyanez elmondható a 4 és az a, illetve a 7 és a v esetében is.
Én idegbajt kapok akkor, ha valaki vok tom és hasonlókat ír egy szövegben. Ráadásul már beszélt nyelvben is hallottam ezeket. Ha valaki így írna nekem levelet, vagy így beszélne velem, az lenne az utolsó kommunikációnk.
Ez a liberális oktatás egyedül a tömegek elhülyítésére alkalmas. Gondoljon csak bele mindenki, hogy a porosz rendszerű oktatás mennyi kiválóságot termelt ki. Ugyanez a liberális oktatásról nem mondható el.
Sajnálatos módon az elektronikus sajtó is tele van olyan cikkekkel, amik hemzsegnek a helyesírási, és nyelvhelyességi hibáktól. Pedig elvileg ezeket írástudó embereknek kéne készíteniük. A mai ember főleg ilyesmiket olvas, és nap mint nap ezt nyomják az arcukba. Régen jobb volt a helyzet, mert a szépirodalomban és a nyomtatott sajtóban még adtak a minőségre. Mára már teljesen elgagyiasodott a világ, értékeket nem hordozó szemetet kapnak az emberek.