nipponia#88
Én csak arra reagáltam, hogy beírtam a saját elképzelésemet, nézőpontomat. Erre többen is megrohamoztak, hogy baromságokat beszélek.
Én nagyon is örülök, ha mindenkinek más véleménye van és ezt meg is osztja velem. Ez a lényege egy beszélgetésnek, eszmecserének. De csak ha mindezt moderálva teszi.
Én hiszek abban hogy a világmindenségben minden összefügg mindennel. De nehéz elképzelni, hogy egy gépnek lelke legyen. Báááár, kéne tudni hogy mit is jelent a lélek, mielőtt ilyet mondok. Julius666 tökéletesen rávilágított egy lényeges pontra, az ember is csak egy gép. Egy tökéletesre alkotott gép. Úgyhogy inkább úgy fogalmaznék, szerintem a teremtmény sosem lesz/lehet okosabb az alkotójánál. Hiszen ha úgy vesszük, istenek leszünk amint megalkotunk egy olyan MI-t, ami gondolkozik, döntéseket hozz, esetleg megtanul érezni is. De ilyenkor elgondolkodok, hogy esetleg egy új fajt alkottunk meg. Így mi már elavultak leszünk és kihalásra ítéltek. Mert akkor már ők fognak szaporodni maguktól (bitek házassága:)), és az istenek nem járkálnak a teremtményeik között. Most sincsenek köztünk istenek, mert akkor el lehetne gondolkodni hogy esetleg minket is teremtettek az elején és nem az (csak) az evolúcíónak köszönhető a létezésünk.
Kicsit elkalandoztam, elmerengtem. Bocsi ha nem ide tartozott volna.