• bandypappa
    "számítógépes vírusok. Szerintem elég jól szaporodnak"

Úgyértem az elődtől különböző egyedek "születnek". Te sem vagy 100% apád.

"De az érzések: mégis szerinted mik ha nem biokémiai folyamatok?" Persze hogy azokban nyilvánulnak meg, de a tudatunk hozza létre őket. Nem érezhetem jól magam, ha valami szörnyű dolgot tettem. Persze lőheti magát az ember drogokkal, de ez csak az egyik dimenziója az egész 1-nek. Most elsősorban az alkotásra gondolok. Egy művésznek az alkotás folyamata sokkal többet jelent, mint a kész mű, persze abban is örömét leli az ember, megoszthatja másokkal. A tudat hozza létre az érzelmeket, tudom hogy ez jó és ez jó érzéssel tölt el. Ha csak tisztán biokémiai folyamat lenne, mennék az utcán és fejbevágna a katarzis-élmény a feromonoktól az is érzés lenne. De nem ez a jellemző. Én úgy értettem hogy tudom hogy mi a jó nekem, nekünk és ezzel foglalkozom és ez jó érzés. Persze lehet hogy csak tisztán biológia az egész, feltalálom a csajozós parfümöt, kapok nobelt meg annyi bulát amennyit akarok. (persze csak egy példa)

"Ajánlok egy filmet: AI - Mesterséges Értelem"
    Ajánlok egy könyvet: Rhonda Byrne: A titok. Mindenki számára érthető könyv, annyit fogadsz el belőle amennyit hinni szeretnél. Bár nem 100% (olyan nincs is) Csak ajánlani tudom.a titok