bandypappa#85
Nagyjából egyetértek a nézeteiddel, de én szeretném megérni a mesterséges intelligencia "születését". Tudod te is hogy mi emberek különbözőek vagyunk és ez így van jól. Én hiszem hogy rendelkezünk egy szükséges plusszal és ha már itt tartunk az állatok, növények is valamilyen mértékben ami élővé tesz és hiszem hogy ez a chi vagy nevezd akárminek nem ér véget a "halállal". Az MI nem alkot fajt mert nem képes a "halálra" és a szaporodásra. Ha a jövőben létezni fog MI az biztosan okosabb lesz az embereknél, de sohase lehet ember, érző lény, csak intelligencia. Jelenleg ott tartunk egy hasonlattal élve, hogy egy enzimre próbáljuk ráerőltetni a gondolkodást, pedig az csak egy részfeladatot lát el a sok közül.
Szeretek én is gondolkodni. Lehet hogy igazad van, lehet hogy annak is igaza van aki az ellenkezőjét állítja, mert az ő nézőpontjából ez tűnik logikusnak. Van egy mondás amit szeretek: Mindegy hogy azt hiszed valamiről hogy képes vagy rá, vagy hogy nem, mindenképp igazad van. Nemrég döbbentem rá arra hogy csak azokkal a dolgokkal szabad foglalkozni, ami az embert jó érzéssel tölti el. Akik a rosszra gondolnak, rosszról beszélnek, azok a rosszat kapják. Szóval nem kell mindenkit lebaszni, mert máshogy gondolkodik, mint én. Ez nem elsősorban neked szólt. 1-1 bazdmeg még belefér, de az ember arra építse a gondolkodásmódját amit szeretne elérni. Ha valaki az MI-t szeretné megalkotni meg fogja csinálni. Csak egy kis része múlik a cselekvésen. Sokan alábecsülik a gondolatok erejét, pedig ez a leghatalmasabb erő a világegyetemben. Én tapasztalom hogy ez így van. Szóval Jó lenne ökörködni egyet a szimulált valóságban is ilyen mátrixos stílusban.