nipponia#73
Nem kell mad max-es világot elképzelni, hogy zord legyen a környezeted. Csak körbe kéne nézni a világban. Éhezések, katasztrófák, harcok és háborúk. Akiknek meg ilyen gondjuk nincs, az mind a vásárlási láz tartja hatalmában. Neki legyen egyedi, frankó, elsőként a többiek előtt mindenféle technikai kütyü, ami igazából hasztalan részben. Ráadásul ahogy toto is mondta, adósságokba vetik magukat ezért. Persze az ember dönthet hogy akkor nem veszi meg. Csak akkor hasonlóan itt egy-két emberhez, a közvélemény rögtön kiveti magából, elutasítja, lehülyézi. És ezt már gyerekkorától beleverik az emberbe. Én sem vagyok a technika ellen, nem dicsőitem az ősembereket, és nem érzem magam jól egy ketrecben. Nap mint nap használom és élek vele. Boldog lennék ha a technika segítségével hallhatna ismét egy süket, vagy járhatna ismét egy lebénult ember. De például mi a fenének kell nekünk egy igazi mesterséges intelligencia? Persze most mondhatjátok, hogy az űrkutatásba, orvoslásba, katonaságba, stb. De ezekhez egy jobb programot kell írni, nem egy összetett emberhez nagyon hasonlító intelligenciát. Egy számtech tanárom mondta egyszer, a technikai fejlődést az emberi lustaság viszi előre. Amit az ember lusta megcsinálni, arra megalkot egy gépet ami megcsinálja helyette. Most kérdezném, lusták lettünk/leszünk gondolkodni??? Ezzel megtagadjuk nagyrészt azt, ami évezredek alatt emberré tette az embert. A következő mi lesz? Virtuális valóság mert lusták leszünk megmozdulni? Vagy átrakjuk a tudatunkat egy gépbe mert pl lusták leszünk enni/inni/lélegezni? Én csak azt mondtam, hogy a technika segítségével nem kell agyatlan zombivá vállni. Egy állandó fogyasztóvá aki mindent megvesz amit elé raknak. Sir Quno Jedi mondta nekem, hogy ha eltéved, akkor előveszi a telóját és térkép segítségével kinavigál. Bár telne mindenkinek ilyenre magyarországon. De szerintem nem alapfelszereltség mindenkinél a gps-el ellátott műholdas telefon (tudom nem mondtad a műholdas telót, azt csak azért írtam hogy mindenhol működik). Nem bántani akartam senkit, de egyből nekem estek egy páran csak mert elmondtam a véleményem. Bocsánat, ha merek előre nézni az időben. Bocsánat, ha nem akarom hogy a gyerekem is egy agyatlan fogyasztótársadalom része legyen. Bocsánat, hogy gondolkozni merek. Mert úgy látszik, ez már manapság nem divat némely ember körében (tisztelet a kívételnek). Szégyen hogy már hülye aki kimondja a véleményét.