• Peetor
    Korrekt cikk, és szerintem egész jó jövőkép.
    Valójában a felsorolt kihívások nagyon összefüggő dolgok, nem elég 1-2 dologra koncentrálni, de azért mindenekelőtt fel kell állítani bizonyos sorrendet a hatékonyabb fejlesztés, kutatás, fejlődés érdekében.

"A legfontosabb kihívás az emberiség jövőjének biztosítása." Ez nagyon fontos dolog, ez mindennek az alapja meghatározza az emberiség fejlődésének ütemét. Az energiaigéynek rohamos növekedése miatt szerintem az elsődleges feladat a környezetbarát energiaforrások fokozatosan növekvő használata.

"Ray Kurzweil elsősorban a nanobotok megjelenésében és képességeiben bízik."
    Mint ahogyan az egész emberiség, ez hatalmas mérföldkő lenne az emberiség számára, de egyuttal rendkívüli veszélyeket is rejt szerintem ha nem "okosan" használják ki a technológiát. Ha ez a technológia tényleg képes lenne pl. az emberi szervezet, agy úgymond "javítására" és okosabbá tenni azt, akkor az emberiség hatalmas "lépést" tenne.

E 2 dolgot tartom nagyon fontosnak így kicsit átgondolova a dolgokat, bár szerintem mindenki máshogy van vele. :)