Hoz_Hun#98
Látom elharapoztak az indulatok. :)
Ha igazságossan akarjuk nézni, akkor az öszehasonlítást ugy kell elvégezni, hogy az adott évben a PC maximálisan tudja kezelni a kiadott játékprogramokat, mivel hogy a konzol is úgy kezeli. Tehát évente a PC-be annyit kell befektetni, hogy az adott év technikailag legjobban kielégítse a játék maximális igényét. Tehát nem elfut, nem élvezetessen efut, hanem tökéletessen max efektekkel elfut - a konzolon ezt teszi - összehasonlítás így lenne igazságos. Ha veszünk egy 4 éves intervallumot, amig kb új konzol kijön és ez idő alatt a konzolt nem de a PC kell fejleszteni, akkor PC rosszabul jár anyagilag. Erre jön rá a játékár. Nézzük:
Vegyük hozzá, hogy eredeti játékokat veszünk meg mindkettőre. Tény hogy kb a harmadával drágább minden konzolos játék (újonnan, megjelenéskor). Míg PC-re 10-12.000ft addig nextgen konzolra 15-17.000ft. Mennyi játékot veszünk egy évben (újonnan, megjelenéskor - "lopni", meg használtan venni mindkettőre lehet)? Ez egyénenként változó. Nálam is, de mondjuk hatot. Azaz míg hat jétékot veszek Xboxra, ugynennyi pénzből 8 játékot kaptam volna PC-re. Ez a PC játékárban nézve 20-25.000ft különbözet. Ha ezt az öszeget levonom az éves PC fejlesztésből, szerintem látható, hogy még így is a konzol van nyerésbe anyagi ráfordítás tekintetében. Aki meg 6-8 játéknál többet vesz meg egy évben eredetiben (újonnan, fris kiadásokról van szó) az úgysem nagyon aggodik az árak miatt.
De ha engem kérdeztek, mindenki azon játszon amin akar. Egymást úgysem győzzük meg, csak legalább próbáljunk meg nem ferdíteni.