108
-
floatr #108 "Ha te megelégszel a gyengéb graffal és más fontos neked játékélmény szempontjából valóban jobban jársz PC-vel és az igényeidnek megfelelő fejlesztéssel"
Hozzátenném még azt is h ha van rá felesleges időd, meg pénzed, hogy állandóan terelgesd a konfigod, és rendelkezel a megfelelő tudással is...
kismilliószor futottam már bele abba a szituba h valaki "játékra vásárol PCt", és halvány elképzelése sincsen az egész technikai hátteréről. Merhát nem az az általános h kellően értenek hozzá -
Hoz_Hun #107 Nahát erről van szó. Ha te megelégszel a gyengéb graffal és más fontos neked játékélmény szempontjából valóban jobban jársz PC-vel és az igényeidnek megfelelő fejlesztéssel. Én olyan vagyok hogy a... hogy is írtad; "finggőzt" is szeretem látni a játékban, ha már a készítők odaálomdták. A kolléganőmnek a játék csúcs élvezetet a pasziánsz okozza. Neki kell a legkevesebbet költeni a gépére. Nincs az a konzol, ami vetekedne vele. -
floatr #106 opeca: bazeg egyik kommenteddel ütöd a másikat. Először magaddal egyezzél már meg h melyik álláspontot képviseled, aztán gyere vissza.
Nameg vszeg jót tenne ha kicsit visszaolvasnál, sakkó nem írnád ugyanazt vissza valakinek, amiről korábban ő beszélt. -
opeca #105 "Egyébként meg én állatira nem akarom senkire se rátukmálni a dolgot, de ez a 1x%os piaci részesedés is elég beszédes. Nem hiszek abban h a pécés játékpiacot ebben a formában konzerválni v menteni lehet, pont az eddigiek miatt."
A 14%-os piaci részesedés milliárdos részesedés, dollárban.
És ehhez jön az MMO, a vidikártyák.
A PC-t azért kerülik a fejlesztők, mert könnyebb rajta warezolni. Ez az egyetlen oka. Ha ugyanolyan enhéz lenne, akkor a konzolok megmaradtak volna régi stádiumukban.
Szarnak ezek Magyarországra. Szerinted azt nézik, hogy itt kis pista a zsebpénzéből mit tud venni? Amikor a nagy piacokon, Japán, USA, Kína, minden harmadik user két konzolt vesz?
Ugyan... -
opeca #104 "Tehát nem elfut, nem élvezetessen efut, hanem tökéletessen max efektekkel elfut - a konzolon ezt teszi - összehasonlítás így lenne igazságos."
Láttam én már olyan konzolos játékot, ami szaggatott a célkonzolon, úgyhogy ezt a tökéletes így meg úgy dolgot hagyjuk. Láttam már XBox360-at túlmelegedve kerregni, úgyhogy megint azt mondom, hagyjuk ezt a tökéletes témát.
Nézd meg a Wii-t, hol van a grafikája? Valahol 1995-ben. És mégis odavert a high-tech konzoloknak.
Ha te szigorúan grafikai szempontból nézed akkor valóban jobban jársz egy konzollal, de akkor még jobban jársz, ha veszel egy HD TV-t és filmeket nézel rajta, mert ott a legtutibb a grafika, sőt mondok egy jobbat, ingyé' van, kinézel az ablakon és full grafon látsz mindent.
Viszont én nem grafikai-origát akarok látni, hanem olyan játékot ami elé leülök, és másnap engem feszítővassal kell felszedni.
Játékról beszélünk, nem grafikáról. -
opeca #103 "Jameg a legtriviálisabbat kihagyom: milyen játék is fut fullon a 7300gt-vel?"
Hagyjad már ezt a full grafikát...
A full grafikától lehet jó nagyokat a monitorra élvezni, de azon túl vagy 5 perc alatt és utána marad a nagy semmi. -
opeca #102 "Én raktam össze ilyet és marhára megbántam, mert egy év alatt rengeteget veszített értékéből."
Nem csodálom, ha engem megkérdeztél volna, akkor 250.000 forinttal több maradt volna a zsebedben.
A PC fejlesztés első szabálya, hogy semmiből sem szabad a legújabb kategóriát megvenni, mert ár/teljesítményben sosem éri meg. (Tisztelet az iszonyat kevés kivételnek).
Nem azzal van a baj, hogy van az XBox, a baj ott van, hogy elfogultságotokban, már hülyeségeket írtok.
Soha nem szerettem, ha nekem valami kurvázós, ferrarizós milliomos cégvezető takony akarja megtszabni, hogy mostantól mit vegyek ha játszani akarok. A piac erölteti ezeket a konzolokat elég undorító módon.
Ti megtörtetek és besoroltatok a birkák táborába. Már most szívtok, mert a konzol-exkluzív játékokból nektek kínosan vakargatva a fejeteket kell választanotok. De a szívással ezzel még nincs vége, mert akik monopólhelyzetben vannak, azok előbb vagy utóbb, ki fogják szívni a véreteket. Már most 4-5 K-val több egy konzolos játék a PC-és társánál, és ráadásul a PC-és verziók, tagadhatatlanul jobban szoktak sikerülni.
Engem nem érdekel, hogy kétévente kell videókártyát cserélnem, és az sem érdekel, hogy nem látom a finggőzt a muksó hátsójából párologni a direct X 456 miatt.
Engem az érdekel, hogy kapjak egy megfizethető áron, egy jó játékélményt, és nem harapom át senki torkát azért, mert nem tudom anizotropikus szűrést 8x-osra állítani.
A játékban elsősorban a játékélmény a lényeg, és ennek csak egy kis töredéke a grafika. -
opeca #101 Mondom 130 K monitorral együtt, amiből 54 K volt a monitor.
"Ha most egy 5 éves pécével akarsz akárcsak tavalyi játékokkal játszani, akkor a boltosok hányásig röhögik magukat."
És te játszol tavalyi Sony-s játékkal Egy PS2-ön? Kétlem, úgyhogy a példád értelmetlen.
"Emellé vedd azt is h az MS nem szándékozik nagyon rövid időn belül újítani az x360at"
Nem biza, ti meg szoptok, mint a torkos borz, mert vakargathatjátok a fejeteket, vagy rohangálhattok át egymáshoz, mint ahogy mi anno az ált. iskolában cserélgettük a kvarcjátékokat, hogyha az exkluzív játékokkal is akartok játszani.
PC-t is lehet okosba fejleszteni, nem kell bele 250.000-es (LOL) procit venni. -
Hoz_Hun #100 Ezzel csak egyet tudok érteni. -
floatr #99 Megmondom neked őszintén h teljesen szubjektíve nekem tele lett a témám azzal, hogy eladom a használtat ("felhajtok balekot" is beleszámít) újat veszek, rencer újrarak, új hw újrainstall, szopóka vele mígnem stabil lesz végül, játék beszerez, install szopóka, beállítgatás, félés h más alkalmazásokkal hogy fér meg, megunás-letörlés, nosztalgia-előlrőlkezdés, új játék, követelményspeckó beszippantás, minimálon futtatás, agyvérzés.
És ez csak nagyvonalakban, pénzügyi témát nem is fejtegetve. Ehhez képest a konzol majdnem nyugalmas. Oan consumer feeling -
Hoz_Hun #98 Látom elharapoztak az indulatok. :)
Ha igazságossan akarjuk nézni, akkor az öszehasonlítást ugy kell elvégezni, hogy az adott évben a PC maximálisan tudja kezelni a kiadott játékprogramokat, mivel hogy a konzol is úgy kezeli. Tehát évente a PC-be annyit kell befektetni, hogy az adott év technikailag legjobban kielégítse a játék maximális igényét. Tehát nem elfut, nem élvezetessen efut, hanem tökéletessen max efektekkel elfut - a konzolon ezt teszi - összehasonlítás így lenne igazságos. Ha veszünk egy 4 éves intervallumot, amig kb új konzol kijön és ez idő alatt a konzolt nem de a PC kell fejleszteni, akkor PC rosszabul jár anyagilag. Erre jön rá a játékár. Nézzük:
Vegyük hozzá, hogy eredeti játékokat veszünk meg mindkettőre. Tény hogy kb a harmadával drágább minden konzolos játék (újonnan, megjelenéskor). Míg PC-re 10-12.000ft addig nextgen konzolra 15-17.000ft. Mennyi játékot veszünk egy évben (újonnan, megjelenéskor - "lopni", meg használtan venni mindkettőre lehet)? Ez egyénenként változó. Nálam is, de mondjuk hatot. Azaz míg hat jétékot veszek Xboxra, ugynennyi pénzből 8 játékot kaptam volna PC-re. Ez a PC játékárban nézve 20-25.000ft különbözet. Ha ezt az öszeget levonom az éves PC fejlesztésből, szerintem látható, hogy még így is a konzol van nyerésbe anyagi ráfordítás tekintetében. Aki meg 6-8 játéknál többet vesz meg egy évben eredetiben (újonnan, fris kiadásokról van szó) az úgysem nagyon aggodik az árak miatt.
De ha engem kérdeztek, mindenki azon játszon amin akar. Egymást úgysem győzzük meg, csak legalább próbáljunk meg nem ferdíteni. -
floatr #97 Uhh, ez egy:)
1. Tiszteletben tartom ha valakinek egy spec platform adottságai jönnek be, így vagyok én a wii-vel. Bár nem különösebben verem a fejem a falba ha van olyan játék, ami az éppen meglévő gépen nem megy.
2. PS2-es játékok, Galaxis; de ha jól tévedek akkor a wii is kompatible visszafelé GC irányba... Az új cuccok azok télleg borsosak, főleg az új gépekre
3. Én gémpléj videók alapján tájékozódok. Bár vannak azok a csókák, akik a boltban tologatják a játékot mielőtt megveszik :)
4. A wii-vel nem is lehet kanapéról játszani ;) -
"a pécén meg installálni kell, ami egybites júzereket ugyanúgy idegesít."
Ps3-on Lost Planet install min. 10 perc... bezony oda, a vinyóra :-D
"amihez kifejezetten erőmű kell, pl Juarez"
Juarezt anno 1 magos procival, X850XT kártyával és 1 GB mellett vittem végig... iszonyat nagy játék volt és majdnem maxra téve mindent játszhattam.
Igen, tudom van DX10 patch is hozzá, de nem tudom az iszonyat szépet van-e még értelme szinta alig látszó DX10 effektekkel megtűzdelni, csak azért, hogy a xaros Vista alatt kapásból elvesszünk 15 FPS-t.
Sok oka van annak amiért imádok PC-n játszani:
1. Néha a tököm kivan a jRPG és árkád cuccoktól. Szeretek World in Conflict és egyéb RTS-el nyomulni, nagyon bírom a MS Flight Simulator X-et +egyéb szimukat, és FPS junkie vagyok. Nem tudom miért, de valami perverz vágy miatt igyekszem az összes FPS-t kivégezni, pedig alapből RPG rajongó vagyok :-D Ezekben a konzol harmatgyenge, nem is ezekre a stílusokra való.
Ez pedig a másik... normális, hagyományos RPG nagyon kevés van konzolra. Legutóbb a Witcher volt az, amit maxon játszottam PC-n és azt mondtam, hogy újra van értelme mindennek PC-n. Ilyen volt a Portal is /igen, nem RPG/, mert az is visszaadta azt a megfoghatatlan valamit. Aztán volt Bioshock, előtte Prey, stratégia téren WiC, C&C 3, kalandjátékból is kiváló címek jöttek.
2.Szeretem az olcsó játékokat. Mindig mazsolázok, hogy na most mi lesz a Guru vagy GS melléklete, Galaxisnál mi van akcióban és lecsapok. Az újságok értéktelenek számomra, de pl. egy Enclave eredetiben vagy egy Vampire Bloodlines nagyon jó vétel és LEGÁLIS, FILLÉREKÉRT!!!
Konzolon förtelmes árak vannak, külföldi rendelésektől én is tartok, túl bonyis, mindig más szokta intézni, ha intézi...
3.Az a fajta vagyok, aki általában előbb szereti látni a nőt, aztán udvarolni, meghódítani etc.
Így vagyok a játékokkal is... a demó nekem kevés, alfa, bugos, mire lejön elalszok. Megnézem a wrz verziót és ha tetszik amit látok megveszem. Rengetegszer előfordult az is, hogy végivittem a játékot és aztán később legalizáltam. Ez konzolon nagyon nehézkes, chip, fw frissítés, bukod a garit, dl lemez stb. Nem nekem való. PC-n sokkal egyszerűbb.
4.Tényleg nem szeretek fekve/ágyon játszani. -
floatr #95 Fasza ez a következtetés, bár inkább arra céloztam h kb ebben az esetben mérvadó a winyó tempója.
A konzolnak valóban van olyan hátránya h szokott a lemezről olvasni, a pécén meg installálni kell, ami egybites júzereket ugyanúgy idegesít. Pláne az h ha egy játékot előkap, akkor lehet h takarítani kell stb... Nabumm. Bár már várom azt a (nememlékszem a nevére basszus) csoda ms platformot vista alá, ami install nélküli játékokat hoz majd. Ezzel eltűnhet ez a difi.
Az őszi játékmustra meg tele volt olyanokkal, amihez kifejezetten erőmű kell, pl Juarez, és ebben az évben sem áll le ez a tendecia. De télleg nem akarlak elkeseríteni. Már marharégen harcolok ezzel én is, és b.szottul meguntam, pláne a legfrissebb driver témát
vista: arra nem várjál h majd én ajánlom ezt valakinek :) bár elég sokan már csak ezzel vesznek új gépet.
Egyébként meg én állatira nem akarom senkire se rátukmálni a dolgot, de ez a 1x%os piaci részesedés is elég beszédes. Nem hiszek abban h a pécés játékpiacot ebben a formában konzerválni v menteni lehet, pont az eddigiek miatt. -
"A winyó sebességét meg majd felírom a falra, mert másra nem valószínű h jó."
Nem téma, ha nem értesz hozzá én sem tudok rétest sütni, de nem hangoztatom.
Gy.k.:Konzolon remek érzés amikor állandóan felpörög, leáll az olvasó ugye?
PC-n további előnye, hogy a pálya/mentés betöltéseknél, sokat nyom a latba a gyors vinyó.
"Ha meg valóban ott tartunk h nem mindenki akar új játékkal játszani, akkor meg mehet a lecsóba az egész a felújított PS2 mellett"
Egyedül a Crysis az PC-n amihez eszetlenül kell költekezni, ha élményt akarsz.
Ahogy elnézem az érdekesebb konzol nevek jönnek PC-re is, bekapcsolhatom legalább az élsimítást és a felbontás sem adom 1280 alá.
Jelenlegi gépem ránézésre gond nélkül elfuttatja majd a közeljövő nagyobb neveit.
Vista kérdés:
Minek? Crysisnál maradva, DX9-ben is lélegzetelállító... totál felesleges a DX10 hozzá.
Az elkövetkezendő jópár évben meg úgysem lesz DX10 only game, ahogy DX9 only nevekről sem nagyon tudunk. A Shader Model 3.0,4.0 már más kérdés, de az only SM3.0 játékokra is hosszú éveket kellett várni, ennek volt első képviselője a SC: DA. -
floatr #93 3 évvel ezelőtt a 2-4 giga RAM kissé utópisztikus volt, pedig most ez alapkövetelmény hamár ugye vista... A winyó sebességét meg majd felírom a falra, mert másra nem valószínű h jó. A core2-esek egyébként egy szálon is jobban teljesítenek, a cache is jóval nagyobb, nameg az os egyes processzei meg is esznek belőle egy külön magot a játék mellett.
Ha meg valóban ott tartunk h nem mindenki akar új játékkal játszani, akkor meg mehet a lecsóba az egész a felújított PS2 mellett. Arra milliónyi játék van, és nem kevés már 2eft-ért is. De akkor meg megint sántít az összehasonlítás, mert az meg ~8 éves hardver.
A nextgennek meg nem ez az értelme, de ha veszel egy hdtv-t akkor azt ki fogja használni. -
"3 év múlva szerinted milyen anyag fog futni rajta? Az akkor éppen aktuális nem valószínű."
A gép amit írtam vinyósebességben 3 év múlva is teljesen korrekt lesz, ram elég lesz ebben is biztos vagyok, CPU 2 magos és a 2 magra optimalizált fejlesztésekből még egyelőre kevés van, addigra jó eséllyel a 2. mag is csinál már végre valamit.
VGA kártya ügyben csak azt a példát tudom felhozni ami nap, mint nap megtörténik nálunk. User VGA kártyát akar cserélni mert a Heroes V már iszonyat rajta.
A grafkártya GF4 MX 64 MB, elvitt egy 9800 PRO 256 MB-ot és örül neki, mert szépen elszaladgál a gáma.
De számtalanszo van olyan eset is amikor 9800-as kártyát cserélnek 3-4 év használat után, 8600 GTS-re. Ha jó napunk van egy 7k-t adunk a kártyáért, kis kedvezmény az újból és vicc összegért (25k körül) megint van egy olyan VGA-ja, amin minden jelenlegi cím elfut majdnem maxon, Crysis-t meg játsza kompromisszumokkal. Evvan, de legalább van lehetőség mit fejleszteni, cserélni.
Nem mindneki Crysis-al akar tolni, sőt!
"De tudtommal az x360, ps3 és wii nem csak hdmi outputtal van szerelve..."
Naná, de akkor mi értelme a nextgennek, ha 640x480-ba akarok játszani, nemde?
-
floatr #91 Tinman: rendben megveszed most 135ért, fél év múlva éri a felét (de ez lényegtelen is). 3 év múlva szerinted milyen anyag fog futni rajta? Az akkor éppen aktuális nem valószínű.
Egyébként hasonló volt a gondolatmenetem majd egy éve, amikor újabb gépet vettem, és most a jelenlegi játékokat már meg sem próbálom futtatni, mer élből kevés.
HDTV téma: nekem meg éppen most szuttyantotta össze magát a 10éves képcsöves, Egyébként meg pár fórummal arrébb már volt róla szó h ezek a fejlesztések sem a magyarországi hdtv eladási adatokra épülnek. De tudtommal az x360, ps3 és wii nem csak hdmi outputtal van szerelve... -
Mán nem izgatnak az új drájverek, de köszi! :D
Nekem is van ahol elmegy szépen 30FPS-sel, de van ahol a diashow is folyik hozzá képest. -
8800 GTS 640 MB-on játszottam végig... fenomenális látvány volt. Minden highon, kivéve az élsimítást (2x), de az nem is kellett az 1280x1024 miatt.
Ha kell melóból hazaérve küldöm a shotokat, hogy 30 FPS szépen megvan mindenhol, havas pályán 25 volt.
Tudsz róla, hogy van már újabb drv? +4 FPS Crysis alatt ;-) -
Elhiszem, de az átlag user 576-ba meg galaxishoz jár, ott 17k.
Pár hónapot várva sem tudtam megvenni anno a FF X-et jó áron. Fél év után is 15-ért vihettem, pedig jópár netes boltot feltúrtam. -
8800GT elviszi a krájziszt hájon, kb. az első pályán (senem), ahol alig van valami eksön. Utána majd jól meglepődik a tisztelt júzer... -
Vacsi új konzolcímek, hivatalos budapesti boltokban is max. 15k
Ha vársz pár hetet/hónapot akár harmadáért is megkapod boltban, avagy használtan. (lásd. Halo 3) -
De mi a rákot csináljak egy HD RDY tévével?
Nálunk -pedig megyeszékhelyen élek!- nincs digitális műsorszórás, azért meg nem veszek 200-ért tv-t, hogy szebb legyen game, főleg amikor 24"-os monitorokat hozzámvágják 50k-ért. -
Amíg idehaza 17k egy konzol cím, addig nem is értem a kérdésed.
Addig szinte bármennyi beruházás a HW-re értelmét nyerheti.
Mellesleg manapság 4 GB ram 20-ból szépen megvan.
RAID képes alaplap jóféle 20k.
RAID 0 tömb akár 20-ból megoldható /2x80 GB/.
2 magos CPU 20-asból kijön, ha AMD bejön, akkor 4800-as vihető.
VGA-ból 55k körül 8800GT-t vehetesz, az meg elviszi még a Crysist is highon.
Játékok meg cefet olcsók.
135k-ból Crysis képes Pöcö ;-) -
Mai konzolok is elmennek monitoron, pont úgy, ahogy a PC-k, az más kérdés, hogy jóérzésű ember már PC-hez sem használ őket, mert inkább azt is valami nagy baszásra köti, ha játszik. -
floatr #82 Jaj bakker hagyjad má ezt...
A konzol eleve arra alapoz h van tévéd, a pécé meg nem -
Idehaza a tömegeket az ingyen és az olcsó szavak mozgatják meg.
Amikor xy újság mellékletéhez kiváló full verziós játékot adnak "ingyen" és a tecskó polcai rogyásig vannak akciós PC játékokkal pár ezerért, addig egy 2 éves XBox GOW még mindig 10k felett tanyázik.
Fúúú de álatt, hogy 50k-ért már vihető egy Box, már csak egy 200 ezres normálisabb HD RDY tv kell hozzá, meg 17k-ért a játékok. Ez tényleg olcsóbb, mint a PC gaming
PC-n a FarCry pl. ingyenesen letölthető volt /nem tudom még mindig megvan-e ez a lehetőség/. -
8800 és afelett már lehet. Persze 3csiga RAM, meg jóak hdd farm nem árt hozzá, de úgy már tény, hogy kevéske a jelenlegi konzol dzsenerésn. Csak ugye a proggikat meg azokra tolják ki... -
floatr #79 Azt nem mondtam h konzolon nem csesztek már el játékot. Az általánosítást meg szívd vissza :)
Egyébként meg megveszed valamelyik játékot pécére és szaggat, mit tudsz tenni... Veszel új eszközöket? Mennyiért? Szted lecserélni egy halandó a gépének legdrágább részeit, ha egy játék szaggat? Vagy beleforgat majd még pár tízezer forintot -- na nem többet -- mer valami lassú? Én minimum a falhozvágnám hirtelen és felindulva, nemhogy majd még veszek új procit, memóriát, meg videokarit.
Arról nem is beszélve h aki nemrég vett pl 8600gts-t, azt elönti a síkideg az újabb fejlesztéstől (dupla teljesítmény azonos áron). Ezek a cégek már szerintem direkt szivatják a vásárlóikat. -
Ja, nagyon exkluzív
-
Mert az 5000. jRPG-ben, meg nézdahátam platformban baromi sok kreativitás van ugye? -
Uram Isten, 7300GT, meg 8600GT??!?! Na ezekkel nem illendő szembemenni a mai csúcskonzoloknak... De nem ám... -
Kb 1 hónapja adtam el a brutális gamer gépemet és vettem xbox-ot meg hozzá eredeti játékokat(amit pc-re sose vettem).. Bele untam a fejlesztgetésbe meg hogy megvettem egy 2900xt-t rá egy 20e ft_os hűtőt és most 40e ft-ért tudtam eladni...
A PC ipar magát teszi tönkre hogy versenyeznek a nagy cégek.. -
"ott minden fulon fut, ahogy sikerült a fejlesztőknek a legoptimálisabban kihasználni a gépet. Ennyit a 130eft-os konfigról"
Konzolt láttál már életedben?
SC: DA, Oblivion singleben, Halo 3 multiban szaggat helyenként nem is kicsit és még akad pár cím.
Mit tudsz tenni konzolon ennek elhárítása érdekében? Semmit.
PC-n? Eladod a régi hardvered, teszel hozzá és választal ezernyi vas közül.
Nálam sem az Obli sem a SC: DA nem szaggat egy kicsit sem pedig minden high-on van.
Ezzel nem azt akaromo mondani, hogy a PC a best, hanem azt, hogy ne járjatok ide már hazudni :-/ -
floatr #73 Jameg a legtriviálisabbat kihagyom: milyen játék is fut fullon a 7300gt-vel?
Nem vagyok maximalista, de éreztem már én is frusztrációt a zsenge konfigommal egy "igényesebb" játéknál közepes alatti beállítás mellett. Ilyen konzolon nem lesz, ott minden fulon fut, ahogy sikerült a fejlesztőknek a legoptimálisabban kihasználni a gépet. Ennyit a 130eft-os konfigról -
floatr #72 Örülök h ennyi információ alapján egyből sikerült eljutni erre a következtetésre. Mondom melóra, egy akkor közepes videokarival, deha te akkora balek vagy h csak egy 7300gt futotta a 130as gépbe, má bocs :)
Ja egyébként az elmúlt napok egyik híre h az nv9600gt teljesítményben duplázott, csak vedd meg 40+eft-ért, mert a fejlesztők, amikor új projektet indítanak egy ilyen alapkonfigot vesznek elő. Mennyi idő telt el a 8600gts óta?! Épphogy elérhető lett egyáltalán. hurrá...
Mellesleg a PS2 nem volt annyira egyedülálló. A PSX és pár egyéb társa is futottak ~5 évig. Ha most egy 5éves pécével akarsz akárcsak tavalyi játékokkal játszani, akkor a boltosok hányásig röhögik magukat.
Emellé vedd azt is h az MS nem szándékozik nagyon rövid időn belül újítani az x360at, a Sony meg pláne sokáig szeretné húzni ezt is. Szal akkor megincsak szopóág a pécé. Arról nem is beszélve h egy hullaátlagember számára mennyivel egyszerűbb bekapcsolni egy konzolt, és betolni a lemezt a játékhoz. -
Hoz_Hun #71 Nem haragszom. Én beszélek csúcs gépről.
Ezt mondtam: "Történetessen két éve féll millátért vettem és szereltem fel a gépem..."
Erre ezt válaszoltad: "Fél milláért? Figyelj, most őszintén, kit nézel hülyének?"
Erre válaszoltam: "Rakj ösze csúcs gépet kevesebből."
Nem azt mondtam, hogy mindenki ilyet rak össze. Én raktam össze ilyet és marhára megbántam, mert egy év alatt rengeteget veszített értékéből. Az Xbox360-am most lesz nem sokára egy éves. Nem kell rá költenem és maxon futtatja a játékokat (még szép). Nekem nem mindegy hogy fut egy játék és ár/játékfutási minőség bőven a Box javár fordul. -
opeca #70 Ha van régi vidikártyád, de már tudja az SLI-t, akkor nem kell kidobnod ha veszel egy újabbat, hanem szinkronba kötöd őket aztán hello.
Vagy egy rakás lehetőség, csak a konzolvételt arra nem kell fogni, hogy olcsóbb, mert baromira nem. Ár / kihasználhatóság szinten meg nulla. -
opeca #69 Sőt, pl. GeForce-hoz, aki egy kicsit jobban ért a tunninghoz, a Riva tuner nevű alaklamazással jó 20-25%-kal lehet boostolni a kártyát.
A játékok árairól meg ne is beszéljünk, mert ott egy játéknál több ezer forintos különbségek vannak.