• NessieGraf
    #3
    Nem informaqtikusból van sok. Informatikai diplomásból. Nem ugyanaz.

    A máshova is el tudnának helyezkedni már érdekesebb kérdés. Ugyanis valaki informatikai diplomával elmegy mondjuk egy szoftvergyártással foglalkozó céghez dolgozni. És ott el nem hiszitek, de nem lehet lila ködök és szakszövegek mögé bújva csinálni a semmit. Mert mindenki tudja, mit mond, de senkit nem érdekel. Csak az, hasznos-e a munkája.

    Azokon a környékeken, amiről a cikk ír aranybányák állnak kiaknázatlanul. Ezekről az emberekről úgy írnak, mintha a cocilista sült galambot kéne megvárniuk. Azt még a volt Szovjetúnió területein valahogy értem. Megszokták. Nade Afrikában?!

    Az említett területeken ezek az emberek simán teremthetnének saját maguknak munkahelyet. A helyi szájíznek megfelelő szoftverek, a helyi cégek embereinek betanítása, a gépek, programok felügyelete, stb...

    Igaz, egy ilyen felügyeleti munka nem biztos, hogy leányálom. Én se mindig örültem amikor a kedves felhasználó reggel 5-kor keltett az előző nap megoldatlan problémával. De aki szolgáltat az eltartott. Eltartója a megrendelő. Ha ő reggel jobban tud koncentrálni egy feladat megoldására, akkor reggel kell neki válaszolni.

    És valóban a más területeken elhelyezkedés. Az informatikához alapvetően nem árt a logikus gondolkodás. Nem hátrány a következetesség, a feladatmegoldó készség se. Ismertek olyan munkákat ahol ezeket kamatoztatni lehetne?