OFF topik
  • W B
    Predator kultúra alapja az alien. Predator ezért nem működik alien nélkül.
    Alienek egyik fő terjesztője meg a predator. Az egyetlen faj az ember kivételéve mi viszonylag sikerrel tudja kordában tartani az idegeneket. Bár kb. az emberiség fele kihalt az idegenek miatt. A háború után harminc évvel, viszont az idegen fertőzések rutin munkák a gyarmatügynek.

Predator része az Alien univerzumnak, de csak köret. Úgy mint a pilóta is, hiába ők alkották a dögöket. Könyvek világának fő történeti előremozdító elemei mind Alien könyvek. AvP csak mellék történet.

Aliens: CM-hez azért mondtam DLC-be a predatort, mert legfeljebb csak úgy lenne ésszerű. "Nesztek egy predatoros DLC egyjátékos pálya, örű'jetek!" Ha nem lesz benne abszolut predator, akkor nem lesz. Ez van.
    Prometheusba predator? Akkor csak a predator egész lényegével mondana ellent. VérPistik mindig vannak.

Mint mondtam én rengeteget foglalkoztam eme témával, kell hozzá a predator, de mértékkel. Van külön csak predator játék, és külön csak alien is kell. Az AvP3 rakás kaki lett, nem véletlen. Nem csak a túlzott erőltetés miatt, hanem a sok logikátlanság miatt, meg minden fajnál ismétlődtek a pályák.

Ami meg azt illeti, az alien már rég nem horror. Tudom, hogy mért nem fagynak meg az űrben, tudom mért nem fulladnak meg az űrben. Tudom, hogy nem szabad félni mert akkor határozottabb a dög, ha bátor vagyok és nem félek, akkor sokkal magabizonytalanabb, egy fiatal példányt még vascsővel is agyon lehet verni így. Tudom, hogy nem bírják a tömjén füstöt. Tudom, hogy célszerű harcolni ellenük. Térdet/fejet lőni, és a vezéregyedet kilőni elsőnek. stb. (Ez ugye játékban nem igazán jelenik meg, bár AvP3-ban ha a praetorian meghalt akkor elmenekültek a kisebbek.)

Nekem rég nem horror játszani/olvasni/nézni. Horror lenne élőben. Érdekelt, rajongok a témáért, így viszont pont a horror mivolta bukott el. Viszont ha nem néztem volna utána, akkor nagy sületlenségeket tudnék mondani.

Predator úgyszintén. Ott a nagy taktikákat, már a filmben lelőtték. Ne legyen nálad fegyver, mutasd magad puhány kis pisisnek és ott hagynak.

Így csak tudományos fantasztikum némi horror aláfestéssel. De így is van értelme olvasni. Történet kárpótol. Aliens: Rekviem, Aliens: Nincs kiút - ezt a kettőt nagyon ajánlom.