OFF topik
  • gabe paul logan
    Nem igazán értem az okfejtésed, de ha arra gondolsz, amire én, akkor ez a baj hogy manapság teljesen félreértelmezik a horrort az emberek. A horror nem a gyilkolás és a gyomorforgató képsorok montázsa, hanem a hangulat amit a sztori, felvezetés, rendezés, hanghatások, titokzatosság(pl nem látod teljes egészben a lényt soha, vagy a sok kérdés az Alien körül) egyes képsorok építenek és az már elhanyagolható, hogy a karaktereknek veszélyben az élete. Az Alien és az Aliens legfélelmetesebb része az első óra, amikor még a lénynek semmi nyoma, de már annyira nyomasztó a szitu, hogy pl kb az Aliensben együtt érzel Ripleyvel, mikor remegve belép a kolónia folyosójára a biztonságot jelentő terepjáróból. Mondjuk ezt hiába hozom fel példának, ha te egyszer nem. :D
    Mondom én remekül megvagyok és szerintem a 2 saga is úgy, hogy két külön dologról van szó, kb mint ami Jasont és Freddyt is illeti.
    Csak valamiért a Predator fanboyok kapaszkodnak annyira az alienbe, mintha anélkül nem működne a lényük(nem értem miért), fordítva pedig ezt sose látom. Avpgalaxyn se látni, 1-2 predator fant kivéve, hogy valaki is be akarná nyomni a CM-be a predatort pl. A legnagyobb poén már az volt, amikor már a Prométheusba is predatort akartak...