OFF topik
  • mester1987
    #1783
    Aliens: Colonial Marines - mindenkit átvert a Gearbox?!

    Csak erősebb idegzetűeknek!

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    A kiadónak állítólag tudomása sem volt arról, hogy a Gearbox lepasszolta a munkálatok túlnyomó részét alvállalkozóknak (valahogy úgy, ahogy idehaza szokás autósztrádák, hidak és egyéb sokmilliárdos beruházások esetében). Pitchford cége felmarkolta a pénzt, miközben a kivitelezést a TimeGate Studios, a Demiurge Studios és a Nerve Software csapataira bízta. A SEGA tudott ugyan a részvételükről, de csak annyit, hogy besegítenek. Nem azért választotta még 2006-ban a meggyőző pedigrével (Brothers in Arms & Borderlands széria) rendelkező Gearboxot egy eljövendő Aliens FPS fejlesztőjének, hogy aztán más végezze el a munkát.

    A név nélkül nyilatkozó forrás (korábbi munkatárs, aki 2007 és 2008 között dolgozott a játékon) elárulta, hogy 2008-ban holtpontra jutott a projekt, és a SEGA az elhúzódó fejlesztésből fakadó magas költségek miatt majdnem elkaszálta. Valószínűleg megneszelhette, hogy a Gearbox az orránál fogva vezette, hazudott a játékon dolgozó fejlesztők számáról, és rendre besöpörte az egyes mérföldkövek elérése után járó pénzt. Még a 2K sem volt tisztában azzal, hogy végső soron hány ember kellett a Borderlands befejezéséhez. A szennyest kiteregető ex-fejlesztő szerint ez a sok hazudozás vezetett 2008 végén egy komolyabb leépítéshez a cégnél.
    Azt is hozzátette még, hogy később beszélt olyan kollégákkal, akiket 2012 elején állítottak rá az Aliens: Colonial Marines-re, akiktől megtudta, hogy egyáltalán nem hitték volna, hogy idén februárban megjelenhet a játék. Egyszerűen nem volt olyan állapotban. Sőt, fel voltak készülve arra, hogy ismét halasztás lesz a történet vége.

    Mocskos egy ügy, pláne, ha már csak a fele is igaz a vádaknak. [b]Egyelőre viszont a SEGA nem kívánja kommentálni az ügyet, míg Randy Pitchford a Gearbox színeiben azt nyilatkozta, hogy megvizsgálják, mi vezethetett az E3-on látott demó és a végleges változat közötti minőségbeli eltéréshez.

    A durva hangnemű kritikákat és az alaptalan vádaskodásokat pedig kikéri magának.