Kinek milyen tévhitei, téveszméi voltak kiskorában?

Irhattok félrehallásokat is.
  • alkörmös
    #1351
    Én kicsi koromban attól féltem, hogy a macska "megtámadja" a lábamat, ezért mindig betakaróztam. Sokszor ma is, pedig csukva van az ajtó. 7-8 évesen volt olyan, hogy éjjel felébredtem, és nem mertem megmozdulni, se lámpát gyújtani, mert úgy láttam a sötétben, hogy ott van a macska. (nyitva volt az ajtó) Végül nagy nehezen lámpát gyújtottam, és láttam, hogy az csak egy plüssállat. :-D
    Egyébként még mindig megvan nekünk a macska, de éjjel általában alszik. :-)

    Még ma is rádió mellett alszom, mert kiskoromban elalvás előtt mindig hallottam a pulzusomat a fülemben, és azt hittem, hogy egy járkáló ember dobogását hallom.
    Sokszor ilyen csörrenéseket hallottam a konyhából hajnalban, és láttam, hogy még alszanak a szüleim, ezért azt hittem, hogy a nagymamám van ott. Pedig ő nagyon ritkán jött át, és akkor se hajnalban. Viszont amikor nála aludtam, korán kelt. :-) (A hangokat szerintem a hűtőszekrény, meg ilyenek, meg maga a ház adta ki)

    Ha sokáig feküdtem hason, egy helyben, akkor úgy éreztem, hogy lebeg vagy forog velem az ágy (szerintem ez még ma is működik). Nemrég kicsit becsípve feküdtem le, akkor is ezt éreztem.
    Amikor meg lázas voltam, sokszor úgy éreztem, mintha egy csomó kavics lenne a számban, a nyelvemen (lehet hogy azért, mert kiszáradt a szám).
    Ezek mondjuk nem tévhitek, hanem fura élmények, de sok ilyet olvastam itt. :-D