• Ferrer
    Szerintem könnyebb használni a linukszot, mint a wint. Főleg ha a teljes KDE programcsomaggal települ fel. Nekem az nagyon tetszik. Pl. Winben még egy PDF olvasó sincs. (Vagy az újban igen?) Meg az is tetszik, hogy a KDE-nek van egy saját szövegszerkesztője pölö. Persze nem egy profi cucc, de jó a tudat, hogyha éppen szöveget akarok szerkeszteni, akkor megtehetem alapból. És próbáltátok már a KDE 4-et? Ha majd egyszer tnyleg kész lesz, szebb lesz a Vistánál. :)
    A Linux szép, de itt meg is áll. Kis idő elteltével bejönnek a furcsa angol nyelvű hibaüzik, furcsaságok, aztán még akár a korai öröm is elszállhat. (De annál jobb egy problémán túljutni!)

A legtöbb prof szoftver Windowsra vagy OSX-re készül. Ezeknek a használói kilőve. Az átlagos "netező, zenelejátszó" fiatal általában "msnező" fiatal is, márpedig MSN Messenger Linuxra nincs. (Kopete és társai szegényesek, Amsn ronda, megosztási mappa sehol nincs etc etc). A másik, hogy én úgy hallom, Linuxon egyenletlenebbül szól a hang. De ez annyira nem lényeg. A falusi intennet nélküli Jóska bácsi se fog tudni valszeg nyerni a Linuxból, hisz nem tudja felrakni rá a kedvenc kártyajátékait. Gémerek? Nc. Fejlesztők? Azoknak, akik Linuxra fejlesztenek :) Persze vannak mindenre alternatívák, de ezek tényleg csak alternatívák, és a közösségeik is kisebbek...

Úgyhogy szerintem a linuxot csak szeretni lehet, a wint lehet nem szeretni, de jelenleg "ez van". Kész.