Múlt hét hétfőn találkoztam egy taggal a media marktban, aki kint él swédben csak hazajött valamiért, családi ügy miatt vagy mi. Na, de nem is ez a lényeg, hanem a vista op-k között turkált és megkérdezte szerintem melyik lenne a legjobb a laptopjához. Annyira nem vagyok gépbuzi, de azért megkérdeztem milyen a cucc úgy mégis. 4 giga ram, valami nagyon durva processzor, 250 giga tárhely, 19"-os képernyő, egy rakás vezeték nélküli szabvány, ujjlenyomat leolvasó az indításhoz és még egyéb hasonló extrák.(asszem Asust mondott, de ez lényegtelen) Forintra átszámítva 150-ért(!) vette, plussz kapott egy köteg eredeti progit és egy premium vistát mellé ingyé(!) 2 év garival.
Csak mivel még annyira nem tud angolul, azért ha már itt volt vett egy magyar vistát, hogy képben legyen.
Ezt csak azért írom, hogy azért ne magunkból induljunk ki. Lehet, hogy mi nem engedhetjük meg magunknak a félévenkénti tunningot vagy egy fullextrás új gépet, de nyugaton legalább a lakosság fele igen. Ráadásul sok esetben olcsóbban is jutnak hozzá a cuccokhoz mint mi, hogy a fizetés beli óriási különbségeket ne is említsem.