Felvételi főiskolára, egyetemre
-
Én BME gépészként végeztem, áramlástechnikai- és vegyipari-élelmiszeripari gépész szakirányokon. Soha nem fogom megbánni a választást!
A képzés nagyon jó, már az alapozó tárgyak olyan széles ismereteket adnak, amelyek sok gyakorlati probléma megoldásában elegendőek (jelenleg tervezőmérnök vagyok és külföldi széntüzelésű erőművekhez tervezek pernyeszállító berendezéseket - tizentonnás, tizenméter magas, ötméter átmérőjű edénykék, ejektorok, keverőtartályok, csővezetékek dögivel, stb, stb... - és az a szép, hogy meg is építik őket!)
Szakirányon kiélheted ipari munkákban minden vágyadat, csak ki kell tűnnöd kicsit az embertömegből! Sajnos kis hazánkban dívik a jó képességű embereket kinézni a társaságból, de ne felejtsük el, sok emberi tulajdonság mellett a diák munkájának fokmérője az osztályzat! Én nem szégyellném és emiatt nem is vetnék meg leendő mérnök-kollegát!
Elég csak abba belegondolni, hogy a veled együtt végző társaid annak a szakterületnek az egyik legjobb ismerői lesznek hamarosan, ha a szakmában maradnak - és te személyesen ismered őket!
Van egy gyermekorvos ismerősünk, aki gyermekgyógyászatból közepesre vizsgázott! Namost mi a szart kezdjek az ilyennel?! ;) :P