Felvételi főiskolára, egyetemre
  • autoszimulator
    Valaki itt kérdezte a mérnök infós matekot..
    Nálunk most úgy van, hogy első félév, 3 matek, Analízis (sorozatok, határértékek, deriválás, integrálás), Lineáris algebra(vektorterek, mátrixok, lin. egyenletrendszerek) és Informatika Logikai és algebrai alapjai, régi nevén diszkrét matematika(komplex számok, halmazelmélet). Aztán ezekre épülnek további matekok, analízis kettő (többváltozós egyenletek differenciáljai és integráljai), valószínűségszámítás, diszkrét matematika, digitális számítás elmélete, yyakorlati problémák modellezése diferenciál-és differenciaegyenletekkel, mindenki kedvence :D Szóval lehet válogatni bőven :D

Szóval matek van bőven, és most átálltak arra a módszerre, hogy ZH-k tiszta gyak feladati után most már a vizsgák is 60%-ban eladatok, 40% elmélet. Tehát nem elég benyalni, meg kell érteni.. Középsuliban emelt matekos voltam, 3-4 körül, és most szépen kellett azért izzadnom, analízist például 5ikre csináltam meg... Igaz ebben az én tavalyi hülyeségem is benne volt, meg a tanár két adagnyi jóindulata..

Szal ha a matekot nem szereted, akkor sajnos itt szenvedni fogsz, mint mérnök infós..
    Gazd infón is van matek bőven, javarészt ugyanazt tanulják mint mi, de oda még kell pluszba egy nagy adag elhivatotság a gazdasági tárgyak iránt is.. mert mi azokon át vagyunk rugdalva holmi tesztekkel, ők keményen veszik a makrót, mikrót és társait...
    Harmadikhoz nem tudok hozzászólni, azt nem ismerem.