• Dany007
    Semmi gond, nyugodtan kötözködhetsz :) Elvégre ez a fórum egyik lényege. A vita.
    Én nem szaktudásból mindtam amit mondtam.
    Nézd csak meg, a nálam szakavatottabb emberek miket jósoltak, anno csak 20-30 évvel ezelőtt! Aztán abból következtess, hogy szakavatott emberek jóslatainak háyn %-a vállt valóra. Volt erről asszem 2 cikk is az indexen. Igaz vagy fél éve.
    Igen, a 80-as években nagyon nagy szó volt nálunk a színes TV. Viszont amerikában már a 60-as években talk- és Kvíz showk voltak! Az, hogy valami mikor ér ide, csökevényesedett hazánkba nem jelent semmit sem :)
    Amikor az első űrsiklót fellőtték az volt a nasa elképzelése, hogy 20 éven belül napi rendszeres űrjáratokat építsen ki! És mi lett belőle?
    Mondok jobbat, anno a 70-es években 2000-2020-ra állandó Holdbázist, és Föld-Hold járatokat jósoltak! A szakavatottak! És mi lett belőle?
    Van még, amikor a helikoptert elkezdték tömeggyártani a katonaság számára, akkor azt jósolták, hogy 20 éven belül minden második ember már helikopterrel fog munkába járni!(nem pont minden 2. ember, de a lényege, hogy legalább annyira el elterjednek jósolták, mint anno a kocsik voltak) És mi lett belőle?
    Az a bizonyos Indexes cikk is pont arról szól, hogy a tisztelt szakavatottak mennyire túlbecsülték az elmúlt 100 évben is a fejlődés sebességét, csak azért, mert volt 1-1 korszak pl az űrverseny, amikor hirtelen fellendült a technológiai fejlődés. Viszont azt nem vették figyelemben, hogy azért volt űrverseny, mert le kellett győzni a szóvijeteket. Csakhát megszűnt, nem volt kivel versenyezni, így az állam megvonta a no limit-es támogatást a nasa-tól, így bukott a hold bázis meg minden extrémebb, de megvalósítható project ötlete.
    Azért mondtam pont 50 évet, mert pont szakavatottabb emberek jósoltak 50évet az első működő stabil fúziós erőmű kifejlesztésére! És lejebb elmítették a géppel kapcsolatos vízbontási problémát, hogy nagyon nagy mennyiségű áram kéne akkor mennyiségű hidrogén bontásához, ráadásul folyamatosan. Ebből következtettem csak le azt az 50évet :) De ehhez hozzájöhet a repterek / ezzel együtt városrészek gyökeres átépítése is stb...
    Arról nem is beszélve, hogy az első prototípust tervezik ők 25 évre. De egy szó sem esik az infrastruktúráról. Addig pedig nem lehet menetrend szerint beindítani ezt a gépet.