homeless#48
Én értem mit akarsz, ne is használj linuxot. Nem erre való. Te kértél egy alternatívát én meg mondtam egyet. Pont a cad amiben nem jár élen a linux, és sokan úgy gondolják, hogy nem is lehet komoly munkára használni. Mindenkinek rögtön az ingyenesség ugrik be a linux-ról, az ingyenességről pedig rögtön a gagyi. Pedig nem így van. Vállalati szférában, nagyon kevés az ingyenes linux. A legtöbb helyen fizetős disztribúciókat használnak szerveren és desktopon is, mert kell nekik a support meg az a pár + szolgáltatás amit egy fizetős linux nyújt. Meg sokan azt hiszik, hogy csak ingyenes programok léteznek linuxra, és ez is egy baromság. Vannak rá milliós programok is(maya, xsi), amik mellett eltörpül egy ps ára. És akkor azokról a programokról még nem is beszéltem amiket pl hollywoodi stúdiók használnak linuxon és ki se adják őket kereskedelmi forgalomba.
Szóval linux != ingyenesség != gagyi. Mindenki azt használjon ami az adott feladathoz a legmegfelelőbb. Ha valaki csak netezik, filmet néz, letöltöget, zenét hallgat annak tökéletes lenne egy ingyenes linux disztró is, legalább nem kell fél évente újrarakni az op.rendszert.