• FoodLFG
    Engem nem érdekel, ki mit gondol a vistáról. Mindenki használja azt, ami neki tetszik.

A vistában nagyon jó lett a explorer illetve annak keresője, ugyanez vonatkozik a start menüre is. Sokkal jobb, mint az xp, amiben _szinte_ nem is volt ilyen . Gyorsabban, kényelmesebben lehet vele dolgozni.
    Tetszett a fájlmásolás elgondolása, mindenre normálisan rákérdez.
    A hangokat is külön, programonként lehet állítani. Az is jó.
    Kis dolog ugyan, de kellemes, hogy végre normális elviselhető hangjai vannak az oprendszernek, így nem is kapcsoltam ki, csak lehalkítottam, amit 3 kattintással meg lehet tenni.
    Az aero is jó, de a mostani win+tab gombos váltás helyet lemásolhatták volna a mac-es elgondolást, ami az előbb belinkelt linuxos videóban is volt.
    Kompatibilitási problémáim nem voltak.
    Ha valaki géppel kapja, akkor megéri használni, egyébként még kicsit drága, mert kevés újítást tartalmaz az átlag felhasználó számára, de azok legalább jók.

Eddig ubuntut pakoltam fel, ami telepítet valami ati drivert, de a grafikus effektjei akadoztak a 9600xt-men. Keresője teljesen rossz eredményeket hozott, úgyhogy nem tetszett. Meg a listából való telepítgetés is macerás. A megszokott programok hiánya is nagy probléma. Eleve a linuxnak teljesen le kéne másolni a windowsok (főleg vista) ergonómiáját és gondolkodásmódját. A konzolt természetesen el kell felejteni. Pl telepítettem mplayer-t linuxon és a kismillió könyvtár közül nem tudtam, hogy hova tette a programot, vagy hogy egyáltalán feltelepítette-e. Ugyanis sehol sem értem el azt. Az embereknek könnyű kezelhetőség kell és ezt az az ubuntu nem biztosította. Ezért hanyagolom a linuxot. Majd talán 3 év múlva visszatérek a témára, akkor talán már jobb lesz.