• bvalek2
    #111
    Gyere őrült! (EDDA )

    Csak a relativitáselmélet-féle fekete-lyukat ismerem, és ott minden fekete-lyuk egyben átjáró is. Persze nem mindegyiken át vezetnek olyan pályák, amiken fénynél lassabb dolgok tudnának közlekedni, de attól az átjáró még ott van, fel lehet térképezni megfelelő koordinátarendszerekkel. Hogy a hely ahova vezetnek, a mi Univerzumunkban van, vagy máshol, arról az elmélet nem szól, sem a koordinátarendszerek.

    A relativitáselmélet fekete-lyuka olyan mint egy ajtó. Szakszerűen le van írva az ajtó minden paramétere, a szélessége, a magassága, vastagsága, még az is, hogy milyen a kilincs, de arról egy ajtókról szóló elméletnek nem kell tudnia, hogy az ajtó hova vezet.

    A kauzalitás elve a relativitáselmélet egyik alappillére. Minden olyan modell-téridő, amiben lehet időutazni, ellentmond a relativitáselméletnek. A valóságról viszont megfigyelések hiányában nem tudok nyilatkozni. A relativitáselméletről szívesen írok, de annak sok következménye egyenlőre nem bizonyított, az sem hogy amit tilt, az végülis lehetséges-e.