• a.carkey
    A forgács nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen, ha megoldható, akkor szerintem inkább vegyed, de legalábbis MINDIG nézd át jól ha kapod is, meg ha veszed, hogy nincs-e közte szennyeződés (fém, üveg, stb darabka). Érdemes préselt forgácsot venni, azok megbízhatóak és még azt is átnézni! Találtam én is bennük néha durva dolgokat ...
    Ha az elején kialakul valamiféle allergia, vagy a forgáccsal együtt valami más is belekerül a ketrecbe (üveg, fém, egyéb nem odavaló dolgok), akkor sirathatod. :( Érdemes átnézni amit beteszel neki, mert kakijától a fadarabkáig mindent rágcsál (kakievésen nem meglepődni!) :D, és nem biztos, hogy megszűri ha belekerül valami nem odavaló fa vagy más hulladék is.

A körmét vágni kell! Ne hagyd befordulni a mellső lábain, mert utána problémák lehetnek. Szakember vágja először (érdemes megkérni egy állatorvost), mert ha véletlenül megvágod a vérvonalat, akkor kaphat a véres köröm egy fertőzést és elpusztul a drága. :( Úgy két hónap után 1x mindenképpen vidd el. Megmutatja, aztán legközelebb is érdemes elvinni és a jelenlétében levágni (nehéz megfogni a malacot, mert rohanna). :) Utána már nem kell doki. Persze "belevághatsz" egyedül is, de ha még nem csináltad és kifogsz egy feketekörmű egyedet, akkor nehezen találod meg a vérvonalat.