karesz115#148
Babajaga! Igaz hogy a klasszikus fizika törvényszerűségei kizárják a szabad akarat létezését, de a klasszikus fizika csak leírja a felismert törvényszerűségeket, de nem adja meg a választ a Miért?-ekre. Ezeket a 10dimenziós szuperhúrelmélettel lehet összefogni egy egészbe (amely számos általunk eddig nem ismert törvényszerűség lehetőségét veti fel). Igaz, hogy ezek az elméletek nincsenek se bizonyítva, se cáfolva, de csakis azért, mert még nem rendelkezünk az ehhez szükséges technológigai fejlettséggel).
Sőt! A kvantummechanika egyértelműen nem zárja ki a szabad akarat létezését, miszerint az univezum a törvényszerűségeknek megfelelően nem determináltan változik, hanem csak valószínűség alapján. Ez a fizika által leírt szabad akarat miért ne lehetne a vallásokban említett lélek. De ha ettől elvonatkoztatunk, és a klasszikus fizikából indulunk ki, akkor még mindig ott van a keresztény valláson belül is sokat vitatott eleve elrendelés tana is.
Az is badarság, hogy a Biblia logikátlan, és minden szó hazugság. A magyar Biblia azért tűnhet történetileg logikátlannak, mert a Viszolyi Biblia a latin Vulgata-ból lett fordítva, amely pedig a héber Ószövetség, és a görög Septuaginta felhasználásával készült, tehát két fordításon is átesett, mire eljutott kishazánkba is, és mindkét fordításnál nem a történelmi forrásérték volt az elsődleges szempont (sőt egyáltalán nem is volt szempont), hanem a történetek tanulságai. A magyar Biblia nem más mint tanmese.
Ezzel szemben az általad logikátlannak vélt Biblia Ószövetségének héber megfelelője az ÓKOR LEGFONTOSABB ÍROTT TÖRTÉNETI FORRÁSA!!! Számos régészeti lelőhelyet találtak meg a Bibliából kiindulva, melyek létezését nem is feltételezték előtte. Számos olyan uralkodónév, népcsoport, esemény van benne a Bibliában, melyet valótlanságnak tartottak mindaddig, míg elő nem került olyan forrás (sírfeliratok, sztélék, hieroglifák ésatöbbi) mely alá nem támasztotta ezeknek a hitelességét. Ahhoz hogy ne tűnjön neked logikátlannak a Biblia, hogy a kellő forráskritikával kezeld, és tudj a sorok között olvasni, igenis szükség van a megfelelő egyetemi végzettségre :D.
Én nem azt mondom hogy legyél vallásos (mert én sem vagyok az :D), de fogadd el, hogy a vallások az emberiség gondolkodásmódjának mindig is fontos tényezői voltak/vannak/lesznek, és igyekezz minél előbb levetkőzni az előítéleteidet ezekkel szemben.