• Wattancsu
    #130
    "ANYAGMEGMARADÁS! Ha most megmarad, akkor mindíg is megmaradt. Miért kell mindent szájbarágni? Hogy a fenébe lenne űrutazás ha ezek a törvények nem volnának jók?"

    A mi környezetünkben megmarad ez tény, de mégis honnan veszed, hogy mindehol így van? Nyilván te is tudod, hogy az univerzumnak csak egészen parányi részét ismerjük.

    "A papok kijelentik hogy ami a bibliában van az szó szerint úgy van mert az szent írás."
    Ez a mondatod egyszerűen hazugság. Ha nekem nem hiszel, akkor kérd ki a Hittani Kongregáció véleményét, vagy egyszerűen csak üsd fel a Katolikus Katekizmus című művet. Esetleg más vallások ismerőinél is kérdezősködhetsz, szerintem ők is hasonlóan gondolkodnak, mint én.
    És még valami: azokat a törvényket, amikhez a végletekig ragaszkodsz, azokat nem te magad ismerted ki(fel), hanem valaki más. Azaz másnak hiszed el, amit mond, pedig gondolom nem láttál még a saját szemeddel sem elektront, sem feketelyukat.
    Én vallásos vagyok, mégse vetem el se az evolúciót, se az anyagmegmaradást, vagy egyéb megalapozott természettudományos tényeket. Minthogy ezek egy cseppet sem zárják ki Isten létezését. Sőt, számomra csak megerősítik, mert nem hiszem, hogy egy ilyen bonyolult univerzum létrejöhet véletlenek sorozataként.