• RealPhoenixx
    #73
    Nexus6: talan azert, mert masok is igy altak hozza a dologhoz, mint ahogy a kerdesed a te hozzaallasodat tukrozi.

    KVP:
    hat egy kis sugarzas nem art mi? :-) *hehehe*

    Nem mellesleg felvetetted: "Ezt visszafele megcsinálni mi értelme? Semmi."

    En meg azt mondom, van ertelme, marmint az egetesnek, es az igy nyert energianak. Ugyanis bizonyos esetekben, ha megugrik egy adott energia igeny, akkor idoszakosan meg lehet tolni a foszilis eromuvet, hogy fedezze az igenyeket, amig nem epulnek meg a tobbiek, vagy az eppen kiesoket idoszakosan kivaltsag, szval gondolom, nem gondoltad komolyan a kerdesed.

    Molnibalage:
    egyertelmu, hogy nem a kibocsajtas az elsodleges, hanem a felhasznalas es a hatekonysag, ezert is allnak at egy rakat orszagban az utcai vilagitasok vonatkozasaban energia takarekos izzok alkalmazasaval (mindegyik helyen, ahol ezeket valositjak meg, 60%-al kevesebb energia igenyt jelentenek)

    waterman:
    sztem pedig igenis lehetne javitani a helyzeten, sot, tovabb mennek: kifejezetten azt vizsgalnam meg, hogy idobeni lefolyas es anyag korfolyamat vonatkozasaban melyik novenytakaro mit kepes prezentalni adott eghajlati korulmenyeknek megfeleloen. Sztem lehetne novelni a novenyzettel kapcsolatos kutatasokbol szarmazo hatekonysagot a termeszetes folyamatok felhasznalasaval, igy a szendioxid kivonast mintegy a termeszetes korfolyamatokba valo gyors "visszaaramoltatasaval".

    Masfelol: sokan sipakolnak, hogy irtjuk a novenyzetet, illetve az esoerdoket, etc etc. Ahogy latom, sokan ugy gondoljak, hogy ...... es hogy sokaknak hianyzik a biologia az eletebol.
    Tomoren egy kerdessel meg is adom a valaszt: mi nyeli el a legtobb szendioxidot a termeszetes folyamatok reszekent?