• Epikurosz
    #64
    [URL=http://index.hu/politika/belfold/budapest/0201szmg/]Budapest, Budapest, te csodás... avagy, Demszky Gábor: "Világvárost építünk!"[/URL]

    Csak annyi komment, hogy én a szerencsésebb zónában (lásd Wikipédia: lakható övezet) lakom, de ma sétáltam az utcákon, és meglepetésemre sok helyen égetik az avart. Rettenetesen felháborodtam, majdnem habzott a szájam is, olyannyira, hogy elhatároztam besúgó leszek, és szólok az önkormányzatnak, ill. a helyi polgármesteri hivatalnak. A pénzt nem sajnáltam ezért, tehát először felhívtam a tudakozót, 198-as számon, majd a polg. HIV. tel.számának birtokában mindjárt tárcsáztam őket a mobilomról, drága percdíjon. Nos, a hölgy rutinja teljesen lefegyverzett. Úgy látszik nem én voltam a betelefonáló (értsd: gaz feljelentő-besúgó) ilyen ügyben, ugyanis várakozásommal ellentétben, mely szerint az általam megadott két címre a REBISZ csukláy-géppisztolyos egysége fog 2 percen belül kivonulni és legéppuskázza az avarok égetőit (súlyos bűncselekmény ugyanis szerintem a történelmi népek felgyújtása) lehengerlő higgadtsággal közölte, hogy egy pillanat, épp csak vet egy pillantást a másik asztalon lévő papírosra, és máris fújta a paragrafusokat: október 1. és április 1 között péntek déli 12:00 és szombat déli 12:00 között az avarok égetése törvényileg megengedett.
    Épp már csak azon filóztam, hogy a lakók (mert gazdáknak nem nevezném őket), valszeg azért égetnek avarokat, mert így nem kell fizetni a szemétszállító takarítóbrigádnak. Én csak azt nem értem, hogy miért nem komposztálják szegény avarokat, mert a gyep és a virágföld szereti a komposztált avarokat?

    Rejtélyek rejtélyek hátán.